Reizigers willen meer sporten op hotel

Getty Images
Zowel zakenmensen als vrijetijdsreizigers willen steeds vaker hun gezonde levensstijl aanhouden als ze overnachten in een hotel. Dat blijkt uit een onderzoek van AccorHotels en databedrijf DAN DNA. Ze vroegen aan 2.572 reizigers op basis van welke factoren ze een hotel kiezen. Zich fysiek kunnen uitleven op hotel – zij het in een fitness in de buurt of via oefeningen in hun hotelkamer – beïnvloedt de hotelkeuze van 18% van de plezierreizigers en liefst een derde van de zakenmensen.

Naast een goede ligging, een comfortabel bed en een goede prijs-kwaliteitverhouding, geven ook fitnessmogelijkheden en gezonde maaltijden steeds vaker de doorslag of we al dan niet een hotel boeken. Dat komt doordat 67% van de zakelijke klanten en 65% van vrijetijdsreizigers de afgelopen 2 jaar naar eigen zeggen een gezondere levensstijl heeft aangenomen. 72% van de zakelijke en 63% van de vrijetijdsreizigers zou dan ook minstens 1 sport beoefenen. Die gezonde gewoonte trekken ze maar al te graag door als ze verblijven in een hotel.

Zo geeft 42% van de zakelijke klanten aan te sporten op hotel en werkt 21% tijdens zijn hotelverblijf aan zijn conditie op een externe locatie. Voor vrijetijdsgasten ligt dit tweede percentage op 10%. Maar daar blijft het niet bij, 26% en 15% geeft aan dat ze zelfs 5 à 15 euro per nacht extra willen neerleggen voor indoor fitnessmogelijkheden. 

Loopband binnen de hotelmuren het populairst

Alle sportende hotelgasten, ongeacht of ze overnachten voor zaken of op vakantie zijn, werken zich het vaakst in het zweet op de loopband. Sporten op de crosstrainer en heffen met gewichten vervolledigen het podium. Verder wint bij zakelijke reizigers ook sporten op hun hotelkamer aan populariteit. Niet minder dan 21% stretcht, 20% waagt zich aan push-ups en 18% aan sit-ups.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.