Opruimcoach vertelt hoe je je kerstversiering weer netjes opbergt

Unsplash
De feestdagen zitten er alweer op. Hoog tijd dus om de kerstversiering voor een jaartje weer op te bergen. Maar hoe pak je dat het best aan? Tina Favache, opruimcoach bij www.quali-time.be weet raad. 

- Bekijk voor je de kerstversiering weer begint op te ruimen alles wat nog in de dozen zit (met andere woorden: de spullen die je deze kerstperiode niet gebruikt hebt). Je kan ervan uitgaan dat je die nooit meer zal gebruiken, dus die kunnen weg.

- Werk voor het stockeren van decoratie het best in doorzichtige boxen. Zo zie je in een oogopslag wat in de box zit. Met een label op is het helemaal af.

- De lichtjesslinger is elk jaar een hels werk om uit elkaar te halen. Rol die dus bij het opbergen op een oude kapstok. Begin en uiteinde laat je vrij. Geen gedoe volgende kerstperiode.

- Kerstballen zijn soms zeer fragiel dus je kan ze het best wegbergen in eierdoosjes. De minder breekbare kan je naast elkaar in een doos stockeren door elke kerstbal in een individueel cupcakepapiertje te leggen (zo schuren ze niet tegen elkaar).

- Als je werkt met twee tinten versiering : stockeer ze per kleur, dat geeft je een duidelijk overzicht van wat je hebt en wat je nog kan/wil bijkopen voor volgend jaar.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Malika Noyez

  Als ik mijn ballen in een eierdoosje opberg dan schiet er niet veel van over... de meeste ballen zijn groter dan een ei. Ik steek mijn kerstboom met alles erop en eraan in grote plasticzak. De rest in een andere. Het volgende jaar gewoon uithalen, beetje herschikken en klaar...

 • Marnix Van Esbroeck

  Sinds wanneer heb je coaching nodig bij het opbergen van je ballen?

 • Juliette Francois

  Vanochtend reeds gebeurd zonder coach! Alles in hele grote zakken en de lichtjes in de middelgrote boom gewoon laten zitten, volgend jaar staat alles er weer in een oogwenk ;-)

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Tegenwoordig hebben ze een coach voor alles nodig. Arme generaties. Straks een coach hoe doe ik best mijne afwas

 • Philomena Vanderweyen

  Goeie tips,ben al begonnen om de buitenversiering op te ruimen,morgen de rest,wacht altijd tot na drie koningen.