Op reis in eigen land? Dankzij nieuw platform vind je de perfecte plek om te kamperen

Getty Images
Kunnen we deze zomer nog op vakantie? Voorlopig blijft het koffiedik kijken. Een ontdekkingstocht in eigen land mag waarschijnlijk wél. Wie op veilig wil spelen, kan eropuit trekken met de tent. Het nieuwe platform ‘Welcome to My Garden’ helpt alvast met de zoektocht naar een perfecte campingspot. 

De kans op een verre, buitenlandse reis wordt kleiner en kleiner. Maar niet getreurd: het is beter voor het klimaat en in ons land zijn er ook heel wat mooie plekken. Het is alleen niet de bedoeling dat we tijdens de zomermaanden op elkaars lip gaan zitten in hotels of op drukke campings. Om dat te vermijden, heeft Dries Van Ransbeeck het platform ‘Welcome to My Garden’ opgericht. 

Het is een netwerk van mensen die hun tuin, wei of een bivakzone gratis ter beschikking stellen. Noem het initiatief dus gerust de Airbnb voor kampeerders. Via een handige online kaart zie je meteen alle opties. Het enige wat jij moet doen, is vragen aan de aanbieders of het past dat je op een specifieke datum langskomt met de tent. Heb je zelf een rustige plek in de aanbieding? Die kan je makkelijk toevoegen aan de interactieve kaart. 

Dankzij de online kaart van 'Welcome to My Garden' zie je in een oogopslag allerlei kampeerplekken.
rv Dankzij de online kaart van 'Welcome to My Garden' zie je in een oogopslag allerlei kampeerplekken.

Lees ook: 

Kunnen we dit jaar nog op reis? Zo is de situatie in jouw vakantieland (+)

Reis geboekt via Booking, Airbnb of een touroperator? Financieel expert legt uit wanneer u recht hebt op terugbetaling (+)
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jurgen Latet

    Nee danku mijn tuin is mooi genoeg.

  • Johnny chanet

    Veel mensen die op de buiten wonen zullen van hun tuin genieten en daguitstapjes maken. Door de crisis is het bezitten van een huis met een eigen tuin enorm in waarde gestegen.

  • SABINE TAVERNIER

    Als je een "eigen" tuin hebt kan je tent daarin toch ook mooi zijn. Ik denk toch dat dat een vakantiegevoel gaat geven! Ik zou er in elk geval voor tekenen moest ik er 1 hebben, maar helaas.