Op deze bestemmingen in Europa is het nu nog lekker warm

Getty Images
Met het barslechte weer van de afgelopen dagen in ons land, is het niet verrassend dat we massaal verlangen naar zon, zee en strand. Wie echt wil bakken en braden, zal de komende maanden zijn heil moeten zoeken buiten Europa. Maar dichter bij huis zijn er ook plekjes waar het nu nog aangenaam vertoeven is op een terrasje (met zomerjasje aan). Budgetvriendelijk en nog steeds heerlijk.

1. Canarische Eilanden, Spanje

Dit is eigenlijk de enige bestemming in Europa waar het bijna de hele winter lang strandweer is. Natuurlijk kan het ook op de Canarische Eilanden regenen, en garantie op hitte is er nooit. Maar de kans op zomerweer is er alvast wel het grootst de komende maanden. De winterperiode is hier dan ook weinig verrassend het hoogseizoen. Volgende week lopen de temperaturen er bijvoorbeeld nog op tot 29 graden. 

Getty Images

2. De Algarve, Portugal

In de Algarvestreek in het zuiden van Portugal kun je niet alleen genieten van de prachtige natuur (de rotsen!), het is er zelfs in de winter aangenaam vertoeven. De dagen dat je uren op een strand kunt liggen zijn zeldzaam, maar het kan wel nog voorkomen. Momenteel is de gemiddelde temperatuur er 25 graden met 0% kans op neerslag. 

Getty Images

3. Kreta, Griekenland

Kreta ligt helemaal in het zuiden van Griekenland, en dat heeft natuurlijk invloed op het weer. Momenteel is het er overdag rond de 27 à 28 graden. Heerlijk dus om lange wandelingen te maken, tzatziki te eten in open lucht en om de nodige portie vitamine D binnen te krijgen. Ook hier is de kans op neerslag 0%, kunnen wij in België alleen maar van dromen.

Getty Images/Cultura RF

4. Málaga, Spanje

Nog zo’n streek waar het in de herfst en winter goed weer is, is Andalusië in het zuiden van Spanje. Ook hier zul je waarschijnlijk niet meer op een strandstoel kunnen liggen, hoewel het er vandaag bijvoorbeeld nog 28 graden is en volgende week oploopt tot 30. Lang niet slecht, toch? 

Getty Images

5. Cyprus, Griekenland

Is het ondertussen duidelijk dat liefhebbers van de zon met een klein budget, best naar Spanje, Portugal of Griekenland trekken? Net als in Kreta, blijft het ook in Cyprus in Griekenland aangenaam warm in de winter. Ook hier schommelen de temperaturen rond de 30 graden en volgende week zelfs 33 graden.

Getty Images13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan DE CLERCQ

  @ paul & marc: in Tenerife is de officiële munt onze Euro, er wordt overwegend Spaans gesproken en de autochtone bewoners zijn zoals wij met blanke huid én zongebrand terwijl in Afrika de mensen al van bij de geboorte zongebrand zijn, swahili spreken en met hun plaatselijke munten betalen. Er is dus wel een verschil....waarbij de afstand feitelijk niets terzake doet: zie afstand tussen Gibraltar en Afrika: enkele kilometers. Tenerife is voor mij dan ook volledig Europees.

 • Paul De Mol

  @ Kris Verbeeck: Ik weet heus wel waar Tenerife ligt, en geografisch (en dus klimatologisch) hoort het bij Afrika. Ceuta is ook deel van Spanje. En Nieuw-Caledonië en Martinique zijn Frans, en daar is het ook warm. Maar niemand zal zeggen dat je dan in Europa bent.

 • Marc Haaren

  Kreta,is nu amper bereikbaar, en niet zo aangenaam deze periode, als voorgesteld

 • Roos Verriest

  vergeet Kroatie niet !

 • Juliette Francois

  De Canarische eilanden maken deel uit van Spanje maar liggen wel aan de Atlantische Oceaan in Afrika. Tenerife ligt slechts 400 km van Marokko. Europa op papier dus, in praktijk is het klimaat puur Afrikaans en niet echt te vergelijken met Zuid-Europese landen.