Ga naar de mobiele website
^ Top

Op citytrip in Europa? Dit zijn de grootste valkuilen voor toeristen

photo_news
Het einde van de zomervakantie nadert, het uitgelezen moment om voor de laatste keer dat rolkoffertje vol kleren te proppen en nieuwe oorden te verkennen. Voor wie binnen Europa reist: deze dingen hoef je alvast niét te doen.

Herinner jij je nog hoe je jaren geleden in het Louvre wanhopig op zoek ging naar de Mona Lisa, om er vervolgens teleurgesteld achter te komen dat het ding het formaat heeft van een groot uitgevallen postzegel die enkel te bekijken is achter een zee van toeristen? Juist ja. En zo zijn er nog heel wat plaatsen die behoorlijk overschat worden. Een selectie:

photo_news

Gondelvaart in Venetië

Wie de pittoreske straatjes van Venetië wil bewonderen, tast al gauw diep in de buidel voor een gondelritje. Volgens de Italianen zelf is het echter één van de meest cliché en belachelijke dingen om te doen. Als je écht pech hebt, zet je gondelier ook nog eens zijn keelgat open (en ja, die ongevraagde serenade kost behoorlijk wat extra). Neem in de plaats daarvan de traghetto, een stuk goedkoper, en het vervoermiddel naar keuze van de échte locals.

photo_news

De toren van Pisa

Eerlijk, je hebt het scheve geval ongetwijfeld al op heel wat kiekjes voorbij zien komen. Wel, in het echt is er niet veel meer aan. Behalve een horde toeristen en een klein uitgevallen toren die wat overhelt is er in Pisa namelijk niets te beleven. Veel mooier zijn de middeleeuwse torens in San Gimignano, een stadje dat niet alleen veel rustiger is, maar ook een prachtige architectuur heeft.

thinkstock

De Eiffeltoren

Natuurlijk moet je een foto van de Eiffeltoren nemen, het is een geweldig bouwwerk met een iconische status. Wat je echter niét moet doen, is urenlang aanschuiven om helemaal naar boven te gaan. Want weet je wat je niét ziet als je eindelijk helemaal boven bent? Juist ja, de Eiffeltoren. Ga daarom beter naar het Terasse du Printemps Haussman, een terras bovenop het befaamde luxewarenhuis Printemps. De drankjes kosten daar ongetwijfeld even veel als een ticketje naar de top van de Eiffeltoren, maar je hebt wel een véél beter uitzicht.

photo_news

De Moulin Rouge in Parijs

Met de gelijknamige film die een kassasucces was, is de glorie van de Moulin Rouge gegarandeerd. En het gebouw blijft ook een toppertje om van buitenaf te bekijken. Maar wie ook graag binnen van een cabaretshow geniet, is beter af bij Le Crazy Horse. Minstens even prijzig, maar wel een veel leukere ervaring!

photo_news

Stonehenge in Wiltshire

Je hebt er ongetwijfeld over geleerd bij geschiedenis, en we willen dan ook absoluut niet beweren dat deze stenen constructie niet de moeite is. Maar tegenwoordig is het een echte toeristische trekpleister geworden, inclusief souvenirwinkel en hoge toegangsprijzen. Bovendien klagen veel toeristen dat er zo veel volk is, dat je amper iets kan zien. Het is dan ook beter om er op een afstandje langs te rijden, zo zie je ongetwijfeld veel meer, en je bespaart er ook een hoop geld mee.

photo_news

Checkpoint Charlie in Berlijn

Het is er overgoten van de toeristen, en behalve een kleine cabine, enkele tweederangsacteurs en een claustrofobische crisis is er niet veel te beleven. Wist je trouwens dat Checkpoint Charlie maar een kopie is? Wie echt wil bijleren bezoekt beter één van de vele interessante musea in Berlijn, die bovendien bijna allemaal gratis zijn! Neem wel je leesbril mee, want je bent er gemakkelijk een paar uur binnen.

photo_news

Red Light District in Amsterdam

De walletjes van Amsterdam zijn bekend tot in het buitenland, maar wie hoopt een bruisend nachtleven te vinden, komt van een kale kermis thuis. Behalve hier en daar een rood lichtje en vooral veel dronken studenten, is er niet veel te beleven. Breng dus beter een bezoekje aan de levendige studentenbuurt De Pijp, je vindt er toffe terrasjes, veel cafés en vooral veel gezelligheid.

photo_news

London Eye

Voor 30 euro een ritje in een reuzenrad? Daar bedanken wij liever voor. Om van de lange wachtrijen maar te zwijgen. Wie graag een even mooi zicht van de stad heeft, begeeft zich beter naar de bovenste verdieping van Tate Modern. Het is gratis, en je pikt onderweg nog snel wat cultuur mee!

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug