Onze ultieme feestgids deel 2: Tourist LeMC en Alice on the Roof delen hun favoriete feesttunes

Stephen Mattues
Kerstmis nadert met rasse schreden. Om ervoor te zorgen dat de feestdagen een succes worden, geven wij jullie deze week elke dag dé ultieme tips van onze kerstexperts. Vandaag: de Antwerpse stadstroubadour Tourist LeMC, aka Johannes Faes, en popzangeres Alice on the Roof uit Bergen met hun beste feesttunes voor de kerstdagen.

Johannes: “Niets mis met kerstliedjes – ze brengen de juiste sfeer – maar in plaats van muziek heb ik eerder iets met de typische kerstfilms waarmee ik opgegroeid ben. De klassiekers zoals ‘Home Alone’. Ook ‘A Christmas Carol’ is altijd wegdromen.”

Alice: “Wat ik zou afspelen op kerst? Tourist LeMC, tiens. (lacht) Ik hou ook van echte retroliedjes, van crooners zoals Dean Martin en Frank Sinatra.”

Johannes: “Oldtimers scoren altijd. Om in die retrosfeer te blijven: leg eens een vinylalbum op. Dat creëert een toffe mood en achtergrond. Thuis heb ik enkele mooie platen liggen, van The Beach Boys en Simon & Garfunkel.”

Alice: “Ga voor het verrassingselement. Waarom niet ‘Dancing Queen’ afspelen om middernacht? Dan weten je gasten dat er ook gedanst kan worden.”

Johannes: “Voor oudjaar mag het van mij iets harder zijn. Ik hou van dance. ‘The Reckoning’ van Asaf Avidan & The Mojos, bijvoorbeeld, heeft een mooie beat en melodie.”

Alice: “Vorig jaar draaide ik op oudejaar France Gall. Happy Franse chansons werken altijd, ook in Vlaanderen.”

Alice: “Als cadeautip: een cd heeft nog altijd zijn charme. Ook concerten doen het goed, als belevingsgeschenk. Denk dan ook eens aan Tourist en mezelf.” (knipoog)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.