Nog geen reisje geboekt? Dit eiland is uitgeroepen tot het mooiste van heel Europa

Getty Images
Tijdens de prestigieuze World Travel Awards heeft de elite van de reisindustrie van Europa hun beste reisbestemmingen bekend gemaakt. Niet toevallig werden die uitgereikt in Madeira, dat de prijs wegkaapte voor beste eiland in Europa.

Het Portugese eiland met subtropisch klimaat en paradijs voor wandelaars Madeira kon gisteren de prijs van ‘Leading Island Destination 2019' in de wacht slepen tijdens de World Travel Awards. Die worden elk jaar uitgereikt door de meest toonaangevende reismerken. Madeira kon daarmee onder andere Kreta, de Balearen, Cyprus, Sardinië en Malta achter zich laten.

Maar dat was niet de enige keer dat Portugal in de prijzen viel. Zo werd het land zelf uitgeroepen tot ‘Europe’s Leading Destination’ en de zuidelijke Algarvestreek tot ‘Europe’s Leading Beach Destination’. St. Petersburg in Rusland werd dan weer gekroond tot de beste stad om naartoe te reizen. Madrid werd getipt als ‘Europe’s Leading Meetings & Conference Destitnation’ en Batumi in Georgië als ‘Europe’s Emerging Tourism Destination’ ofwel de meest hippe nieuwe bestemming.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Bogaert

  Azoren is dan toch wel vele mooier/beter/autentieker/minder volk/....

 • PIETER ROGIERS

  Vliegvakanties zijn 1 grote milieuramp, als je weet dat bvb een Boeing 747 bij iedere tankbeurt 240.000 liter kerosine nodig heeft ...

 • erik vercammen

  De Azoren zijn ook zo prachtig! Nog gespaard van massa toerisme en prachtig eiland. Als je in laagseizoen auto huurt en heel het eiland rondreist kom je echt magische plaatsen tegen waar geen ziel te bespeuren is! Echt mooi!

 • Daniel Wouters

  Inderdaad zeer mooi eiland,laatste jaren te veel hotels bijgebouwd,zelfs de plaatselijke bevolking vind dit,wil je echt nog authentieke eilanden ga dan naar de Azoren,maar doe het snel want ook hier slaat het toerisme virus toe.