NINA tipt: Fire Is Gold, het eerste urban muziekfestival op Belgische bodem

Sissi Lauwers
Wanneer WECANDANCE en nachtclub Bloody Louis hun krachten bundelen, kan dat niet anders dan goed zijn. Voeg daar nog even het veelbelovende Listen! festival aan toe en je hebt het succesrecept voor een geslaagd muziekevenement. Het kind kreeg de naam Fire Is Gold en werd gedoopt tot eerste urban festival op Belgische bodem. Als je het ons vraagt, is dit hét festival dat niet in jouw agenda mag ontbreken.

Op zondag 14 mei 2017 betreedt Fire Is Gold voor de eerste keer de gronden van Domein Drie Fonteinen in Vilvoorde. De verwachtingen zijn hoog, want het nieuwe urban festival belooft ons niet alleen de crème de la crème der hiphopartiesten voor te schotelen, ook street sports en mode staan op het menu.

Succes gegarandeerd

Fire Is Gold dankt zijn bestaan aan een nauwe samenwerking tussen drie Belgische organisaties: Bloody Louis (Jon Tyler) zet sinds 2013 het Brusselse nachtleven in lichterlaaie en verwelkomde eerder dit jaar nog rapper Drake, het Brusselse festival Listen! (Dirk De Ruyck) werd in 2016 genomineerd voor "Best Breakthrough Festival" op de Red Bull Elektropedia Awards en WECANDANCE-festival (Bart Roman), dat met een mix van Coachella-vibes en een vleugje Burning Man vorig jaar maar liefst 28.000 festivalbezoekers trakteerde op een retourreisje naar outerspace. Met zo'n achterban kan nieuwkomer Fire Is Gold niet anders dan een succesverhaal worden.

Talent van eigen bodem

De line-up ziet er alvast veelbelovend uit met zowel internationale artiesten als talent van eigen bodem. Wie namen als Wiley (UK), Damso (BE), Seyn Alias (NL), Brodinski (FR) en Hamza (BE) aan het werkt wil zien, zet Fire Is Gold dus best even in zijn agenda.

Fire Is Gold vindt plaats op 14 mei op Domein Drie Fonteinen in Vilvoorde. De tickets kosten € 36 en zijn hier verkrijgbaar.

Fire Is Gold