NINA’s weekendlist: onze 7 tips om er een topweekend van te maken

Getty Images
Ah weekend, uitslapen en even geen zorgen: bestaat er iets mooiers? Neen, inderdaad. Het weekend goed invullen? Dat doe je met onze leuke tips.

1. Bulderlachen

-
rr -

William Boeva, de grappigste dwerg van de Lage Landen (zijn woorden, niet de onze!), heeft een dertigerscrisis. Hij is net op tram 3 gesprongen en dat brengt zo zijn twijfels met zich mee. Met zijn show B30VA staat hij dit weekend in Kalmthout en Harelbeke.

williamboeva.be

2. De brexit wegspoelen

rr

Groot-Brittannië is gescheiden van Europa, maar het heeft altijd al een moeilijke band gehad met het oude continent. Kijk maar naar de tv-serie Britannia. De Romeinen veroveren het land, en de Kelten verzetten zich.

vanaf 16 februari op Telenet Play

3. Passief sporten

Stijn Van Hulle

‘Elk nadeel heb zijn voordeel.’ ‘Daar gaat ’m, daar gaat ’m.’ Met zijn theatershow Sportman II toert Ruben Van Gucht Vlaanderen rond en gaat hij op jacht naar legendarische uitspraken uit de sportgeschiedenis. Geen sportfanaat? Ruben is leuk om naar te luisteren én te kijken!

rubenvangucht.be

4. Smullen van chocolade

rr

Bereid je al maar voor op een opstoot van je gelukshormonen. Op het Brusselse Chocoladesalon, het grootste ter wereld, word je instant blij van de creaties van topchocolatiers. Er zijn livedemo’s, workshops en een defilé met jurken van chocola.

nog tot 16 februari in Tour & Taxis brussels. salon-du-chocolat.com

5. Mediteren

rr

Kinderyoga en -meditatie zitten in de lift. Bij YogaVé in Deinze kan het kleine volkje vandaag aan de slag met de wobbel. En het Brusselse Aspria Royal La Rasante pakt uit met mindfulnesslessen.

yogave.be en aspria.com

6. Spinnen

rr

Cuteness alom in Just Cats, het nieuwe fotoboekje in de populaire Insta Grammar-reeks. Samenstelster Irene Schampaert vond deze keer de poezeligste Instagramkiekjes van katten. Van kittens in matrozenpakjes tot grommende katers. Leuk om te doorbladeren!

€ 16,99, Lannoo in de boekhandel

7. Overnachten 

rr

Plan een weekendje Antwerpen in! Pal in de Joodse wijk is Boulevard Leopold hét slaapadresje, waar de belle époque nooit ver weg is.

vanaf € 115 per nacht, boulevard-leopold.be
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • emiel wouters

    En waarom eens geen rubriek met gezegden. Als je eens moest weten tot wat gewone mensen in staat zijn. Het moeten niet altijd psychiaters of specialisten zijn. BV. Als al uw glans en schittering van het geld verdwenen is, Is ook de schittering van de tranen in mijn ogen voor u weg.

  • emiel wouters

    Denis is de gelegenheid op u eens goed te laten verwennen. 95 Km/u kan iedereen aan. Heb dit juist 2 uur gedaan. De berg op ging heel goed de wind zat nl in de goede richting.