NINA’s weekendlist: Onze 7 tips om er een topweekend van te maken

Smartschade
Johan Jacobs Smartschade
Ah weekend, uitslapen en even geen zorgen: bestaat er iets mooiers? Neen, inderdaad. Het weekend goed invullen? Dat doe je met onze leuke tips.

1. Luisteren

rr

Nee, dit is niet Billie Eilish met haar gekleurde haar, maar Grimes (31). Tegenwoordig haalt de Canadese zangeres vooral het nieuws als het zwangere lief van Teslabaas Elon Musk, maar we zouden bijna vergeten dat ze ook net haar nieuwe album Miss_Anthrop0cene aan de wereld voorgesteld heeft. Op haar gothic aandoende plaat tackelt ze de klimaatproblemen. De invloed van haar wereldverbeterende beau? 

Nu te beluisteren via o.a. Spotify

2. Smartlappen zingen

Johan Jacobs

Met hun zessen zijn ze, en ze dompelen zich onder in het Nederlandstalige lied. Lien Van de Kelder, Mauro Pawlowski en co. veroveren deze avond cc de Warande in Turnhout met Smartschade. Er is nog plek.

koortzz.be

3. Picknicken in de stad

rr

Het weer laat gezellig eten in de open natuur nog niet toe, maar Serra in Brussel biedt een leuk alternatief. Het hangt er vol planten, en van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kan je er terecht voor een urban picknick.

serrabrussels.be

4. Gamen

rr

Van piepkleine supermario’s tot volwassen Fortnite-fans. Je zal het dit weekend allemaal zien op 1UP, de Belgische gamingbeurs in Kortrijk Xpo. Je ontmoet er gameontwikkelaars, er is een arcade en ook virtual reality is nooit ver weg. Een avontuurlijk begin van de krokusvakantie!

€ 18 voor 1 dag, kinderen onder 12 jaar gratis, 1up-conference.com

5. Kijken

rr

Met de Vlaamse Netflix krijgen we er een topstreamingdienst bij. Maar de concurrentie is sterk. In Hunters op Amazon Prime jaagt Al Pacino op hoge naziofficieren die in New York het Vierde Rijk willen stichten. 

Nu te streamen op Amazon Prime Video

6. Bordeaux drinken

rr

Niet in je luie zetel of op café, maar wel op een terrasje in Bordeaux zelf. Dankzij Thalys sta je deze zomer elke zaterdag ecovriendelijk in vier uur tijd in de Zuid-Franse stad en haar uitgestrekte wijngaarden. Boek snel!

Thalys.com

7. Japans drummen

rr

Ze zullen te zien zijn in Japan na de Olympische Spelen, maar de wereldpremière is morgen en maandag voor Brugge. Met KODO Meets the Voices of South Africa staan een Afrikaans koor en een Japanse drumgroep samen op het podium.

Ticketsbrugge.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.