Exclusief voor abonnees

Moet je horen: dit zijn onze favoriete podcasts

Getty Images
Podcasts zijn ontzettend hip en het aantal interessante uitzendingen neemt in sneltempo toe. Om je te inspireren: enkele toppers uit het grote gamma gezonde podcasts.

Pod-wát?

Een podcast is een audioshow die je on demand beluistert. Dat kan via het internet, maar ook via de app op je smartphone. Er zijn heel veel ­soorten podcasts – denk aan voorgelezen verhalen, interviews, mindfulnessoefeningen – die je kan beluisteren waar en wanneer jij wil: onderweg, tijdens het poetsen of in de sportschool. Ben je fan van een podcast? Dan kan je een abonnement nemen in de podcast-app. Zo krijg je een melding als er een nieuwe aflevering verschijnt.

Good Food Eating

Deze podcast helpt je om gezonder te eten en op een natuurlijke manier af te slanken. Voedingsdeskundige Jedha Dening leert je onder andere welke vetten gezond zijn, hoe je minder koolhydraten kan eten en hoe je je maaltijden plant. Ook gezondheidsaandoeningen als ontstekingen en diabetes komen aan bod.

Te beluisteren via de podcast-app op je smartphone.

Happy@Work

De Nederlandse loopbaanpsychologe Sandy van Aert deelt haar wijsheid via haar podcast Happy@Work. Ze brengt professionele tips over onderwerpen als leiding geven, stress verminderen en gelukkig zijn op het werk. Dat allemaal op een verrassend persoonlijke en verhalende manier.

Te beluisteren via de podcast-app op je smartphone.

Sleep With Me

Sleep With Me helpt mensen met slaapproblemen in slaap vallen. Drew Ackermans diepe stem murmelt je in dromenland. Sommigen laten zich graag wiegen door de intro van 15 à 20 minuten, anderen spoelen door om meteen het verhaal te beluisteren, al is er van stereotiepe vertelsels geen sprake. You love it or you hate it. Maar geef het niet na één poging op. Je kan nog versteld staan van het effect van
Ackermans stemgeluid.

Te beluisteren via de podcast-app op je smartphone.

Vuile Lakens

Vuile Lakens is een intieme Vlaamse podcast over seks en het vrouwelijk geslachtsorgaan. Thema’s waar mensen al snel lacherig over doen, brengen genderexperte Anaïs Van Ertvelde en schrijfster Heleen Debruyne op een boeiende, volwassen manier. Hun verhalen zijn grondig onderbouwd met opzoekwerk en interviews met experts zoals Wim Slabbinck. Ze praten over anticonceptie, de vrouwelijke erectie, vrouwenbesnijdenis en andere onderwerpen waarover we vaak te beschaamd zijn om te spreken. Een spannende, leerrijke ervaring!

Te beluisteren op www.vuilelakens.be of via de podcast-app op je smartphone.

Well Far: The Running Podcast

Amy Hopkinson spreekt beginnende lopers moed in. Haar podcast is een bron van persoonlijke ervaringen en looptips. Hoe kies je het juiste schoeisel, hoe ontspan je het best na het joggen en wat is de ideale marathonmindset? Zo stoomt ze je klaar voor een gemotiveerd jogavontuur.

Te beluisteren via de podcast-app op je smartphone.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.