Met dit trucje weet je of jouw plant water nodig heeft

Getty Images
Ook al heel wat van je planten verloren aan de verdrinkingsdood of uitdroging? Dat is vanaf nu voorgoed passé! Plantenexperte Reagan Kastner van de online plantenwinkel STYLUCH deelde zonet een geniaal trucje om precies te weten wanneer je groene vriendjes water nodig hebben.

In een recente video op TikTok verklapt Kastner haar trucje om je planten nooit meer te veel of te weinig water te geven. Het enige wat je nodig hebt? Je vinger. “Steek je vinger ongeveer 2,5 cm diep in je plantenpot. Als je hem eruit haalt en je ziet er veel vuil aan hangen, dan hoef je je plant geen water te geven. Stop je je vinger erin en hangt er maar een heel klein beetje vuil aan, dan is het tijd om water te geven.” Simpeler kan haast niet!

De tekst gaat verder onder de video.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Staat je groene amigo toch kurkdroog? “Dan kan je hem nog altijd redden door hem voldoende water te geven en te besproeien”, aldus Kastner. “Geef je je plant daarentegen te veel water, dan is het bijna onmogelijk om hem nog terug tot leven te wekken.”

Watergeven via apps

Nogal vergeetachtig? Dan zijn er ook een aantal apps zoals Plantsome die je kunnen helpen. Je voert simpelweg je plant in en daarna berekenen zij aan de hand van het lokale weerbericht, de hoogte van je plant en de hoeveelheid licht wanneer en hoeveel water je plant nodig heeft. Daarna krijg je een melding op de dag dat je je plant water moet geven en ook over hoeveel je nu precies moet gieten. Geen idee welke plant je hebt? Dan kan je ook hun hulp inschakelen. Nog makkelijker werkt Plantifier, een app waar je simpelweg een foto van je huisplant invoert en andere gebruikers je vertellen welke het is.

Lees ook:

De beste tips om je planten de hitte te laten overleven
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Wille

    én nog een goede tip; til uw plant regelmatig eens op, al snel zal je een gewichtsverschil opmerken......als hij té licht aanvoelt is het tijd om water te geven!!!

  • Prosper Van Toedeloe

    Met andere woorden, ge voelt gewoon als de pot droog staat of vochtig is.

  • Bart Tordeurs

    Plantifier werkt niet met huiskamerplanten, staat in hun regels.