Mag je niet gemist hebben deze week: dineren op een drijvend restaurant & modeketen Stradivarius geland in België

Dinner On The Lake
Elke week openen hotspots in ons land, lanceren merken nieuwe collecties, vinden er exclusieve events plaats en meer. NINA is er altijd bij vanop de eerste rij en daar brengen we je graag van op de hoogte. Elke week bundelen we het leukste lifestylenieuws dat je écht niet gemist mag hebben. Heet van de naald, vers van de pers!

1. Pokérestaurant Sticks ‘n Bowls komt naar Antwerpen

Links zie je voorbeelden van poké bowls, rechts zijn enkele voorgerechten te zien.
Sticks 'n Bowls. Links zie je voorbeelden van poké bowls, rechts zijn enkele voorgerechten te zien.

Na een eerste vestiging in Leuven, opent Pokérestaurant Sticks ‘n Bowls begin juni een zaak op de Oudevaartplaats in Antwerpen. Voor wie niet weet wat poké juist is: een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht dat in en kom geserveerd wordt. Het bestaat voornamelijk uit rijst, groenten en rauwe vis in stukjes gesneden. Al zijn er ook vegetarische varianten of versies met vlees. De laatste tijd groeien ze ook in ons land snel aan populariteit. Sticks ‘n Bowls wil zich onderscheiden van andere zaken door volop in te zetten op duurzaamheid. Zo verandert het menu met de seizoenen mee en alle producten worden zoveel mogelijk aangekocht bij lokale telers.

Sticks ‘n Bowls Antwerpen, Oudevaartplaats 352000 Antwerpen. Meer info: sticksandbowls.be.

2. Virgil Abloh stelt nieuwe collectie voor Nike voor

Nike x Off-White Zoom Terra Kiger 5
Nike Nike x Off-White Zoom Terra Kiger 5

Off-White en Louis Vuitton ontwerper Virgil Abloh heeft zijn nieuwe collectie voor Nike voorgesteld, die zich deze keer op de loopsport focust.  “Voor de collectie liet ik me inspireren door de unieke look en esthetiek van track & field-atleten. Voor de presentatie van mijn lente-zomercollectie 2019 in september nodigde ik dan ook enkele Nike-elitelopers uit op de catwalk, en dat werd het vertrekpunt van het verhaal en de collectie,” vertelt Abloh in een persbericht. De samenwerking bevat zowel kleren als schoenen. 

De collectie ‘Athlete in Progress’ van Nike en Virgil Abloh is vanaf 27 juni beschikbaar.

3. Eet eens op een drijvend restaurant

Dinner On The Lake

Met de ondergaande zon als achtergrond op het midden van een meer dineren. Klinkt te mooi om waar te zijn? In De Pinte en in Maasmechelen kan je sinds kort je benen onder een tafel schuiven op het drijvend restaurant van Dinner On The Lake. Al voor het vierde jaar op rij strijkt het pop-upconcept telkens in de zomermaanden neer op ongerepte stukjes natuur, waarbij sterrenchefs je voorzien van een 4-gangenmenu. Onder andere Olivier De Vinck van Kommilfoo en Viki Geunes van ‘t Zilte komen er in de potten roeren. Anders dan bij vorige edities, kan je voortaan ook een romantisch tête-à-tête tafeltje boeken en kan het vlot volledig afgesloten, verwarmd én afgekoeld worden moest dat nodig zijn. 

Wie graag nog een plaatsje wil reserveren, kan voor tickets terecht op friendsandfools.be. Een etentje kost € 150 per persoon. Dinner on The Lake vindt plaats tot en met 31 september.

4. Stradivarius opent haar tweede winkel in België

Opening Stradivarius winkel in Wijnegem Shopping Center.
Benoit De Freine Opening Stradivarius winkel in Wijnegem Shopping Center.

Na de opening in Gent vorige week, was het deze week de beurt aan Wijnegem Shopping Center. Wereldwijd heeft Stradivarius bijna 1.000 winkels en fashionista’s in België kijken al lang uit naar de opening ons land. Stradivarius maakt deel uit van de Inditex-groep waar ook Zara, Mango en Massimo Dutti deel van uit maken. Het richt zicht voornamelijk op jonge vrouwen met een klein budget. 

Meer info: stradivarius.com.

5. Cafe Capital opent opnieuw zijn deuren na 9 jaar

Grand Café Capital

Na een verwoestende brand in 2010 bleef Cafe Capital, een club in het Antwerpse Stadspark, 9 jaar gesloten. Anthony Van Isacker blaast er samen met zijn compagnon Didier Beernaert nu nieuw leven in. Het nieuwe concept omvat zowel een dagzaak met groot terras als een nachtformule in de kelder van het pand. “Ik hoop dat onze feestgangers die vroeger elk weekend op de dansvloer stonden, nu op het terras komen genieten van hun spelende kinderen in het park, herinneringen van vroeger ophalen en er nieuwe bijmaken. En wie weet, af en toe eens afzakken naar een feestje in Capital op -1", vertelt Anthony Van Isacker.

Grand Cafe Capital, StadsparkRubenslei 372018 Antwerpen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.