Lief, mooi, sexy? Het begrip vrouwelijkheid evolueert steeds, dit betekent het vandaag

Getty
Vrouwelijkheid. Het is een ruim begrip dat door de jaren heen steeds blijft evolueren. Tegenwoordig betekent het evenveel als: onafhankelijk, vriendelijk en begripvol zijn, maar wel een uitgesproken mening hebben. Dat blijkt althans uit een nieuwe studie. 

Het onderzoek laat zien hoe het begrip 'vrouwelijkheid' geëvolueerd is door de jaren heen. Zo vond 53% van de mensen 50 jaar geleden dat vrouwelijkheid gelijk stond aan een goede moeder en zorgzaam zijn, terwijl 41% van de mensen het associeerde met gevoelig en lief zijn. 

Maar het gedrag van dames verandert steeds, dat toont de Britse studie van Always Platinum aan, waaraan 2.000 vrouwen deelnamen. Vrouwen willen nu vooral empathisch en vriendelijk zijn en vinden het daarnaast belangrijk om hun vrienden en andere vrouwen op de werkvloer te steunen. 

Meer dan de helft (58%) van de Britse vrouwen zou de moderne vrouw beschrijven als onafhankelijk, 48% ook als flexibel en 44% vindt hen ook ambitieus. De studie ontdekte ook dat 26% van de mensen geloven dat vrouwen rond hun 30ste de perfecte balans tussen zacht en sterk vinden. Bijna 9 op de 10 zijn er dan ook van overtuigd dat het mogelijk is om assertief en lief tegelijk te zijn. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Thierry Vansweevelt

    En vooral ongelukkig, maar dat tonen ze niet hé. Vraag eens aan de vrouwen hoe graag ze gaan werken.