Kippenvel: museums tonen hun meest creepy items op Twitter

Twitter
Een heel mooi kunstwerk kan je soms kippenvel van emotie bezorgen. Maar in het geval van deze items komen onze haren vooral overeind te staan omdat de museumstuks zo beangstigend zijn. Onder de hashtag #museum101 deelden mensen gisteren op Twitter foto's van de meeste creepy stukken, die wel uit een horrorfilm lijken te komen. Niet voor gevoelige kunstliefhebbers.

"Is er een schilderij of kunstwerk dat je de stuipen op het lijf jaagt in een gallerij of museum? Deel het via #museum101", zo riep de website Culture Themes gisteren op via Twitter. Wereldwijd deelden mensen hun meest creepy kunstwerken, waarbij vooral allerlei poppen en vervormde dieren de hoofdrol lijken te spelen in onze grootste nachtmerries. 

De actie "Museum 101" werd vernoemd naar "Kamer 101" uit "1984", het boek van George Orwell. Daarin bevinden zich in het boek allerlei spullen waar mensen bang van zijn of die ze niet leuk vinden. Maar waar "Kamer 101" vooral draait om marteltuigen en folteringen, passeren in "Museum 101" heel uiteenlopende dingen de revue.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels