Kevin Janssens: "Ik zal altijd onzeker zijn. En dat is geen valse bescheidenheid"

Kevin Janssens
Filip Van Roe Kevin Janssens
Hij rolt van de ene film in de andere, grijpt kansen in het buitenland en zet zijn eerste Franstalige rol in ‘Tueurs’ knap neer. En dan staat hij op rode lopers ook nog eens te blinken naast een nieuw lief. Zelf blijft hij er allemaal redelijk koeltjes onder, maar wij zeggen: Kevin Janssens (38) is goed bezig. Alors, on parle.

"Ik doe dat echt niet graag, interviews geven." Het is even slikken als de eerste zin uit zijn mond rolt, gevolgd door een zucht. Maar dat is Kevin Janssens ten voeten uit, zo zullen we ontdekken. Hij kan niet doen alsof, hij houdt niet van fake, vertelt hij. En dus nemen we hem gewoon zoals hij is. Onder zijn ietwat arrogante imago– zo met die eeuwige frons, die norse blik, die zware stoppelbaard – schuilt vooral een goedlachse gast die zichzelf prima kan relativeren. 

Ben je nog onzeker, bij momenten? 

"Ik ben constant onzeker. Dat gaat nooit weg en ik wil dat ook niet. Onzekerheid houdt mij scherp. Doet me beter presteren. Ik vind het belangrijk om mezelf in vraag te stellen en kritisch te zijn over alles wat ik doe. Zo daag ik mezelf uit. Blijven zoeken, blijven leren. Ik zou het vreselijk vinden mocht ik denken: ik bén er. Want wat dan? Ik zal altijd onzeker zijn. En dat is geen valse bescheidenheid."

Schatten mensen je arroganter in dan je in wezen bent?

"Ik denk van wel. Dat komt door hoe ik eruitzie, of door hoe ik kijk. Een goeie vriend van me zei laatst: ‘Kevin, aan jou weet je heel goed wat je hebt.’ Ik kan in het dagelijks leven niet doen alsof. Als ik ergens naartoe moet, en ik heb daar geen goesting in, kan ik niet doen alsof ik het plezant vind. Verplichtingen? Lastig. Ik denk dan: fuck, ik wil hier weg."

Lees het hele interview met Kevin Janssens in NINA, morgen bij Het Laatste Nieuws. Je vindt er onder meer ook tips om budgetvriendelijk te sporten, powerontbijtjes van Sandra Bekkari en inspiratie voor comfortabele loungewear. 
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Geert Vanhulle

    Heeeft zich van zijn minste kant getoond op filmfastival in Oostende vorig jaar, niets van respect meer voor die man

  • edwin marreel

    Top acteur. Dikke nek ,denk ik niet, alleen wil gerust gelaten worden. Heeft ook dat recht,is geen publiek hebbetje.

  • Ricci Latte

    Van één ding zijn we wel zeker, zijnen dikke nek overal waar hij verschijnt.