Ken je Ablo al? Belgische app tegen eenzaamheid stoot Pinterest van de troon

Ex-Ketnetwrapper en TikTokker Charlotte Leysen is fan van Ablo.
Ablo Ex-Ketnetwrapper en TikTokker Charlotte Leysen is fan van Ablo.
De Belgische app Ablo is bezig aan een serieuze opmars. Sinds kort staat de chatapplicatie op nummer één in de Google Play Store in ons land, en doet het zelfs beter dan grote kleppers als Pinterest. “Hij bestaat nog maar anderhalf jaar, en is al 10 miljoen keer gedownload”, zegt CEO Joost Roelandts. 

Het doel van de app: gebruikers laten communiceren met mensen van over de hele wereld. Yup, jij kan dus ook een babbeltje slaan met bijvoorbeeld een Japanner. En je hebt er geen talenknobbel voor nodig, want de applicatie vertaalt alles in realtime naar de taal van jouw gesprekspartner. Zo komen er ondertitels bij de videocalls en worden de chatberichten automatisch vertaald.

De applicatie gaat dus tegen wat technologie vaak instigeert: eenzaamheid. “We brengen mensen samen die elkaar niet zomaar zouden tegenkomen op straat. Met Ablo willen we van de wereld een open plek maken, waar iedereen zichzelf kan zijn", reageert CEO Joost Roelandts.

Sinds de lancering in januari 2019 doet Ablo het vooral goed bij mensen tussen 18 en 24 jaar. Hij is al 10 miljoen keer gedownload en is in België de meest gewilde app in de Google Play Store in de categorie lifestyle. Daarmee stoot het zelfs Pinterest van de troon. 

Het is trouwens niet de eerste keer dat Ablo in de schijnwerpers staat. In 2019 werd hij nog verkozen tot app van het jaar door Google. Gebruikers vind je over de hele wereld. De applicatie valt vooral in de smaak in Brazilië, Colombia, Mexico, Italië, Frankrijk, Turkije, Indonesië en Rusland.

Ablo is gratis te downloaden in de App Store, de Google Play Store, en de Huawei App Gallery.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • louis van hoeylandt

    is een app zoals er al honderd zijn ..je mag komen kijken maar als je iets wil zien moet je betalen dus is niets speciaal aan internet sta vol van betaal site's

  • Inde Marge

    Mocht iedereen i.p.v. op Fakebook, Pinteres, Whatsapp... te zitten, échte vrienden hebben, er zou al heel wat minder eenzaamheid zijn. Sorry hoor, maar eenzaamheid is grotendeels een gevolg van dergelijke apps.