Jelle Van Damme: “Elke was een soort slechte verslaving. Ik was bang dat ik haar zou verliezen”

Jelle en Elke
Filip Van Roe Jelle en Elke
True love conquers all. In 2016 liep het huwelijk van Elke Clijsters (34) en Jelle Van Damme (35) op de klippen. Vandaag, drie jaar na hun echtscheiding, kijken ze elkaar opnieuw verliefd in de ogen. Met het nodige mea culpa, met beschadigd vertrouwen, met werk aan de winkel. Maar ook met deze rotsvaste overtuiging: “Wij zien elkaar gewoon te graag.” Of hoe ware liefde altijd komt bovendrijven, en al helemaal op Mallorca.

Afspraak in een zonovergoten baai. Helderblauw zeewater, kabbelende golven. En onder die ene parasol twee mooie mensen. Elke Clijsters en Jelle Van Damme komen hier een paar dagen op adem. De voetbalcompetitie is achter de rug en Elke komt haar bouwwerf bezoeken: ze heeft op Mallorca een stuk grond gekocht. Daarop wordt een huis gebouwd waarin ze retraites zal organiseren.

Er is de jongste jaren wel wat inkt gevloeid over het koppel, trotse ouders van Cleo (9) en Cruz (10). De voetballer en de dochter van Lei Clijsters trouwden in 2008. In 2014 zat er al een kreukje in hun relatie, maar ze hielden dapper stand. Twee jaar later bleek het water toch te diep en er volgde een echtscheiding.

En dan, een maand geleden, was er plots zijn post op Instagram: ze zijn terug samen. Dat gaat nog niet zonder moeilijke momenten, geven ze eerlijk toe. Af en toe knakt er zelfs een stem tijdens dit gesprek, of vangt er een ooghoek vocht. Maar er is vooral dankbaarheid. Een zekere schoonheid. En een heilig geloof in de kracht van hun liefde. Het volledige interview lees je morgen in NINA of op nina.be. 

Nog meer in NINA: 

- Reistrends: van edventures tot gramping

- Mode: de hele dag beachproof

- Goedeles liefdesrecept: îles flottantes

- Het motto van Kristen Lemaire

& nog veel meer! 

Jelle en Elke
Filip Van Roe Jelle en Elke3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Daniel Mignolet

    Alle succes voor het mooie koppel en hun kinderen. Juiste beslissing, het leven is te kort om het te vergooien met futiliteiten, focus op wat je hebt en niet wat je niet hebt of een ander heeft.

  • Luc Lievens

    Good luck.

  • louis pippers

    Hebben hier nog in een appartement gewoond in onze blokken in Lokeren was een tof gezin en lieve buren