Je mag binnenkort je Apple Macbook misschien niet meer meenemen in je handbagage

Getty Images
Vertrek je binnenkort op vakantie en van plan om tijdens de vlucht een Netflixmarathon te houden? Dan check je beter eerst de nieuwe wetgeving van luchtvaartmaatschappij EasyJet.

De lowbudgetluchtvaartmaatschappij kondigde namelijk aan dat ze Apple Macbook-laptops die tussen de periode van september 2015 en februari 2017 aangekocht zijn, wil verbieden op vluchten. Die modellen zouden defecte batterijen bevatten. Je mag je laptop wel nog meenemen, maar opladen of aanzetten zou niet meer mogen.

In een verklaring op hun website vertellen ze dat het verbod er komt na een rapport van het European Unian Aviation Safety Agency (EASA).

“In het licht van de recente EASA-richtlijnen worden klanten geadviseerd geen 15-inch Macbook Pro-toestellen die in de periode van september 2015 en februari 2017 zijn aangekocht aan te zetten of op te laden tijdens de vlucht. Als zo’n toestel meegnomen wordt, moet de passagier het uitschakelen.”

In het EASA-rapport staat ook dat de luchtvaartmaatschappijen sancties opgelegd zullen worden als ze dergelijke apparaten gebruiken aan boord. Het EASA voegde er wel nog aan toe dat het maar om een beperkt aantal serienummers gaat en dat Apple aangeboden heeft om de batterijen van de genoemde toestellen gratis te vervangen. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Glenn Vanhaeren

    Misschien? Bij TUIfly is het reeds verboden!

  • Luc Lievens

    Heb een LENOVA, veel goedkoper en beter dan dat Apple spul.