Je kan binnenkort ook op vakantie alles uit jouw eigen Netflix zien

thinkstock
Wie op vakantie al eens Netflix heeft proberen kijken, heeft het waarschijnlijk al gemerkt: het aanbod is anders in het buitenland en het kan zijn dat jouw favoriete serie er niet tussen zit. Maar daar komt nu verandering in. De Europese Unie heft de landelijke beperkingen voor streamingdiensten op, waardoor je vanaf januari 2018 overal dezelfde films en series kan bekijken, maar bijvoorbeeld ook muziek kan luisteren via Spotify.

Een druilerige dag op vakantie, en zin om wat Neflix te kijken op je hotelkamer? Of zin om een feestje aan het zwembad te bouwen met je favoriete Spotify-lijst? Tot hiertoe worden de rechten van films, muziek en series per land geregeld, waardoor sommige van jouw favorieten niet beschikbaar zijn in het buitenland. Vanaf januari 2018 komt daar verandering in, op initiatief van de Europese Unie. 

Groter aanbod

De landelijke barrières vallen vanaf volgend jaar weg, waardoor je overal in Europa van jouw favorieten kan genieten. Nu was het soms nog zo dat je op vakantie jouw lievelingsserie plots niet meer in het aanbod zag staan - zelfs al gaat het om een buitenlandse serie - maar daar komt verandering in. Er werden al afspraken gemaakt met het Europees Parlement, de Europese lidstaten en de Europese Commissie. Nu moeten de Raad en het Parlement dit nog definitief goedkeuren en dan is de kogel door de kerk.