Is je orchidee uitgebloeid en verliest je ficus bladeren? Met de tips van onze tuinexperte houd je je kamerplanten mooi en gezond

De gatenplant is een populaire kamerplant.
RV De gatenplant is een populaire kamerplant.
Hoe goed je ze ook verzorgt, er kan altijd wat misgaan met je kamerplanten. Een geel blad, bruine randjes en slappe stengels zijn duidelijke signalen, maar wat scheelt er precies? Geef je te weinig of net te veel water? Is de plek te koud of te warm? Onze tuinexperte lost jullie meest gestelde vragen op.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stefanie van Dijk

    Ik ook Wim, maar dan zal ik maar gewoon onthouden wat ik Rob Verlinden ooit heb horen zeggen: 'met kamerplanten gaat het bergafwaards vanaf het moment je ze neerzet dus op z'n tijd een nieuwe kopen'

  • raf peeters

    Kamerplanten ,nu ja ,waar de meesten nog niet aan gedacht hebben ,je kunt er maar beter niet in overdrijven,zo niet ze volledig weren ,kamerplanten ontregelen de vochtig-heidsgraad in een woning en kunnen ook een reden en oorzaak van schimmel zijn.

  • Wim Offermans

    En toen ze het me wilde vertellen stond ik voor een betaal wall. Ik kan geen 5-6 kranten per maand betalen, misschien moeten ze daar eens over denken. Ik zou stellen per group.