Ga naar de mobiele website
^ Top

Is het einde van tv-schermen in het vliegtuig in zicht?

unsplash
Steeds meer Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen bannen tv-schermen uit hun nieuwe toestellen en dan niet om grotere of modernere monitors in de plaats te hangen. Er komt helemaal geen alternatief en dat heeft te maken met het feit dat zo goed als iedereen een smartphone, tablet of laptop bij zich heeft.

American Airlines heeft honderd nieuwe Boeings 737 besteld zonder tv-schermen aan boord en bij United Airlines gaan ze de schermen vervangen door Wifi-connecties zodat reizigers hun eigen favoriete series kunnen kijken. "90 procent van de passagiers heeft een alternatief voor de tv-schermpjes bij dat nog eens beter werkt ook," leggen ze bij American Airlines die beslissing uit.

Daar komt ook nog eens bovenop dat het gewicht van het vliegtuig een klein beetje daalt door het schrappen van de tv-schermen, waardoor er minder brandstof gebruikt moet worden.

Ook United Airlines volgt dezelfde redenering voor hun kleinere vliegtuigen en wil inzetten op wifi aan boord.

TUI gaat volgend jaar eveneens nieuwe toestellen zonder monitors in de vloot hebben. "We gaan onze vloot aanpassen aan de noden van de consument", geeft TUI-woordvoerder Piet Demeyere aan bij vtm nieuws. "De passagiers nemen nu hun smartphone, tablet of laptop al mee aan boord." De schermpjes zullen niet overal verdwijnen. In de Dreamliner-toestellen van TUI blijven ze voorlopig behouden. Brussels Airlines neemt nog een afwachtende houding aan.
18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Christophe Hendrickx

  zijn er vliegtuigen met tv schermen in je zetel ?!?

 • John Dallas

  Ik heb jaren een Playstation portable dus een PSP gekocht, en daarmee mijn eigen ding gedaan tijdens de vlucht. Ik kocht duscook films op die kleine disks en heb ze nog steeds en ook op internet kon ik ermee. Gebruik je fantasie en praat eens met je medepassagiers, ook best leuk.

 • Van mol kevin

  Ohhh neen niet aan onze schermen ralen zullen de prijzen zaken ??

 • Kurt Vlaminck

  Dit stoort me totaal niet. Ik vlieg met verschillende maatschappijen en ik probeer tijdens de vlucht zo veel mogelijk te slapen. Als ik wakker ben probeer ik wat sociaal te praten met mijn buur.

 • Anonymous

  TUI biedt dit ook nu al aan, wel betalend op korte of middellange afstanden

Meld een bug