Instagram verwijdert populaire functie (en het internet is daar niet gelukkig mee)

Instagram verwijdert populaire functie.
Unsplash Instagram verwijdert populaire functie.
Grote veranderingen bij Instagram. Waar we eerder deze week al rapporteerden dat de sociaalnetwerksite van plan is de nieuwe app ‘Threads’ te lanceren, verwijdert ze nu een populaire functie.

Voortaan kunnen gebruikers niet meer zien wie of wat de mensen die ze volgen leuk vinden. Dat doet Instagram door bij ‘activiteit’ (je vindt dit onder het hartje in je app) het tabblad ‘volgend’ te schrappen. “Vele mensen wisten zelfs niet van het bestaan van deze tab af,” klinkt het bij Instagram. “Heel veel mensen wisten niet dat hetgeen ze liketen ook voor de buitenwereld zichtbaar was. De tab ging dus een beetje aan z’n functie voorbij, waardoor we beslist hebben om ‘m te schrappen. Beschouw het dus eerder als een streven naar het zo simpel mogelijk maken van onze app.”

Uit de reacties op het internet blijkt echter dat heel wat mensen de functie wel degelijk gaan missen. “Hoe kan ik nu mijn crush nog ongemerkt stalken”, klinkt het meermaals op Twitter. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.