In de mooiste sprookjestuin van Vlaanderen kan je binnenkort ook wonen

Kolmont
Mierenbergpark, één van de meest sprookjesachtige tuinen van Vlaanderen, gooit voor het eerst in jaren de deuren open voor het grote publiek. Dertig jaar lang kreeg bijna niemand de meer dan zes voetbalvelden grote verborgen tuin in Assent, vlakbij Diest, te zien. Nu wel, en je kan er binnenkort zelfs gaan wonen. Wij trakteren jullie hier alvast op een dromerig voorsmaakje.

Deze verborgen parel natuur in Assent werd voor lange tijd onttrokken aan het oog van pottenkijkers, maar daar komt nu verandering in.

De familie van de eigenaar, de tuinman en de Hasseltse vastgoedontwikkelaar Kolmont Woonprojecten, slaan de handen in elkaar om de sprookjestuin publiek te maken. Bovendien voorzien ze er ook de bouw van enkele tientallen woningen, waardoor het voor het eerst in Vlaanderen mogelijk zal worden in een botanische tuin te wonen.

Zin om even weg te dromen? Deze sprookjesachtige foto's helpen je daarbij. De mysterieuze tuin bestaat onder meer uit sequoia's die gemakkelijk duizend jaar oud kunnen worden uit de VS, talloze boshyacinthen zoals in het ondertussen wereldberoemde Hallerbos, Liquidambar-bomen waarvan in België slechts enkele te vinden zijn, wilde aardbeien en een Japanse Ginko notenboom. Wij beginnen alvast te sparen voor een buitenverblijfje...

Kolmont
Kolmont
Kolmont
Kolmont
Kolmont
Kolmont
Kolmont
Kolmont
Kolmont