Exclusief voor abonnees

Hoe ga je onkruid te lijf zonder pesticiden? Deze middeltjes helpen echt

Onkruid verwijderen zonder pesticiden.
Laurence Machiels Onkruid verwijderen zonder pesticiden.
Daar is de lente, en daar is ook het eerste onkruid. Nu we geen klassieke onkruidbestrijders meer mogen gebruiken, grijpen we massaal terug naar huis- tuin-en-keukenmiddeltjes: kokend water, zout, azijn en bleekwater. Maar helpt het écht? En zijn die middeltjes dan zoveel milieuvriendelijker?

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Buckens

  Roundup mag enkel in grote hoeveelheden door boeren gespoten worden , die kleine hoeveelheid op uw oprit zal het milieu volledig kapot maken (onnozelaars). Roundup zou "mogelijk" kankerverwekkend zijn , jammer dat er nog geen enkel studie die naam waardig dit aangetoond heeft , maar er zijn wel al volksjuries in de USA die het "weten".

 • Norbert Bauwens

  Of iets groens in je tuin "onkruid" is beslis je zelf. Ik hou van verschillende soorten in de tuin, daar komen allerlei diertjes en insecten op af en daarvoor hoeft het er zeker niet verwaarloosd uit te zien..

 • Wesley Kenis

  En dan te denken dat al diegene die nu hier liggen te klagen over de commercie van "onkruidverdelgers" allemaal groen stemmen...om dat ze te lui zijn om te werken, zelfs in de tuin terwijl ze ge leren van een gratis uitkering....goed bezig met alles en iedereen te pamperen. Ik blijf uit mijn tuin uit. Zij die willen mogen, ik zal wel alleen gras afdoen.

 • Fonzy De Wolf

  schoon zo'n plastieken grasmat in het echt..bij mij staan grote distel vol bijen en vlinders alsook stinkende gouwe met zijn gele bloempjes als border langs mijn huis rond, samen met lavendel mooi zicht, iedereen trekt dat uit als onkruid terwijl het net één van de topkruiden is in de fyto, ook herderstasje staat in het gras en mag zijn gangen al eens gaan, Heermoes zie ik als border en doe hem al eens korter met de handaccuschaar. Iedereen kontent. Maar vergif, nooit.

 • ERIC SPRANGERS

  zonder goedkoper alternatief zal er met veel chemische rotzooi gesproeid worden, die nog veel slechter zal zijn