Herkenbaar? Cartooniste maakt hilarische strips over hoe een huwelijk er écht uitziet

Hedger Humor
Ruzie over de afwas, snurken en andere kleine irritaties: een lange relatie loopt lang niet altijd op rozen, weet ook cartooniste Adrienne Hedger, die 18 jaar getrouwd is en twee kinderen op de wereld heeft gezet. Je kan er je aan ergeren, of je kan er een andere uitlaatklep voor zoeken. Adrienne koos voor het laatste, en tekende in hilarisch herkenbare strips hoe het huwelijksleven er achter gesloten deuren écht uitziet. 

"Ik ben getrouwd met iemand die op vele vlakken het tegenovergestelde van mij is, wat voor veel humoristische situaties zorgt," legt Adrienne Hedger uit aan The Huffington Post. "Soms is het op het moment zelf echt niet grappig, maar weet ik dat ik er later een goede strip over kan maken."

De cartooniste haalt haar inspiratie uit het dagelijks leven met haar man en twee dochters van 12 en 14 jaar. Af en toe haalt ze de mosterd bij getrouwde vrienden of familie. Altijd heeft ze een notitieboekje op zak, voor het geval de inspiratie plots komt aanwaaien in een bepaalde situaties. "Mijn man weet dat, wanneer hij mij plots ziet pennen, hij waarschijnlijk weer in een strip zal voorkomen."

In haar strips tekent ze situaties die elk koppel zal herkennen. Denk maar aan snurken, niezen, kibbelen over kleine dingen of elkaars vreemde gewoonten bekritiseren.

Hedger wil met haar cartoons aantonen dat geen enkele partner of relatie perfect is - en dat is prima zo. "Ik laat altijd een kopje op het aanrecht staan, hij snurkt te luid, we komen niet overeen in onze methode om de was te doen. Maar we houden van elkaar. En op één of andere manier werkt het dan toch."

My #1 Most Popular Cartoon of 2017! A cartoon about relationships. The list is long, guys. So incredibly long. 😁

Een foto die is geplaatst door null (@adriennehedger) op

Counting down the Top Five Most Popular Cartoons in 2017. This one came in at #4. Pass me a chip.

Een foto die is geplaatst door null (@adriennehedger) op

Several years ago I put all the holiday stamps in a “special place.” They’re still missing.

Een foto die is geplaatst door null (@adriennehedger) op

I still bring it up.

Een foto die is geplaatst door null (@adriennehedger) op

He loves this move so much.

Een foto die is geplaatst door null (@adriennehedger) op

I'm not done with my coffee until there's NO TRACE left. Happy National Coffee Day! #nationalcoffeeday

Een foto die is geplaatst door null (@adriennehedger) op

Meer strips van de cartooniste vind je op haar Facebookpagina Hedger Humor , op Instagram of op haar website
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Steve Van der Vekens

  Wat een zeverstrip, ik lach me groen kapot.

 • Geert Matthys

  De sociale media en oude media voert oorlog tegen christelijke waarden waaronder huwelijk. Daarom heeft Twitter en co niet echt veel toekomst meer.

 • Jean Lute

  Bijna 8 jaar getrouwd en nog altijd op dezelfde lijn. Elkaar verstaan en luisteren naar elkaar bij een glaasje water bij de wijn is de beste remedie tegen uiteengroeien. Je krijgt er zoveel voor terug en samen één zak chips dicht tegen elkaar smaakt toch zoveel lekkerder.

 • lauren van eupen

  Content dat ik mijn ex 18 jaar geleden op straat heb gezet. Sindsdien nog 1 latrelatie gehad maar ook stopgezet. Voor mij nooit nog 1 man in huis. Zorgt alleen voor miserie.....

 • roger versavel

  Hoe zij meent dat het er uit ziet.