Ga naar de mobiele website
^ Top

Help, mijn lief wil gaan kamperen (en ik zie dat niet zitten)

thinkstock
Hij heeft een heel romantisch beeld van jullie vakantie: samen onder de sterrenhemel slapen, knus bij elkaar in de slaapzak kruipen, een stoere BBQ op het kampvuur. Jij denkt aan de insectenbeten op plekken waar je ze liever niet hebt, een rode neus van de hooikoorts en....waar moet ik in hemelsnaam naar het toilet? 5 tips voor meisjes die niet van kamperen houden.

1. 5 sterren onder de blote hemel

Optie 1: probeer hem van de gulden middenweg te overtuigen = glamping. In een romantische hut of camionette ziet het er allemaal even avontuurlijk uit, maar je slaapt ten minste in een bed.
Ziet hij dat als valsspelen, weet dan dat kamperen helemaal niet oncomfortabel hoeft te zijn. Je bent tenslotte niet op scoutskamp, maar op vakantie. Je tent zelf hoeft niet duur te zijn als je met z'n tweetjes gaat, maar wél waterdicht én met muskietennet. Investeer in een goede luchtmatras, stukken zachter dan zo'n matje. Zet je tent op het allerbeste plekje: het bovenste gedeelte van de camping, the penthouse feitelijk. Het is vaak wat verder wandelen van het zwembad of de faciliteiten, maar je koopt er rust mee, een mooi uitzicht en als het regent mis je de modderstromen alvast. Kies een mooie boom uit voor wat schaduw (niets zo vervelend als 's morgens uit je tent zweten), maar kijk uit voor mierennesten.
Je hoeft trouwens niet in een slaapzak, een mooi deken kan ook. Of als je plaats hebt in de auto, neem gewoon je dons van thuis mee.

Kies een mooie boom uit voor wat schaduw, maar kijk uit voor mierennesten.

Photo by Rogue Photo Media on Unsplash

2. Koffie!

Als je één ding voorziet, laat het dan een koffiekannetje zijn. De geur van verse koffie als je verfomfaaid uit je tent komt maakt alles beter. Altijd.
Leuk zijn de Italiaanse aluminium kannetjes waarmee je heerlijke espresso maakt op een klein vuurtje. Neem twee mooie koffietassen mee voor een Instagrammomentje.
Drink je geen koffie? Wacht maar tot je een nacht gekampeerd hebt. Nee, met warme chocomelk werkt het ook.

Bialetti Moka Express Aluminium, € 20
Bol Bialetti Moka Express Aluminium, € 20

3. Slim gekleed

Ik ga kamperen en ik neem NIET mee: een jumpsuit. Hoe ga je daar elegant mee plassen achter een struik? Nee, dat is geen geweldig plan.
Wat je wél in je valies stopt:
- comfortabele jeansshort (kan je overal elegant mee gaan zitten en blijft er cool uitzien met groene grasvlekken op)
- slippers (voor in de sanitaire blokken)
- een sjaaltje voor in je haar, heerlijk boho en helpt bij bad hair days
- tops die allemaal mooi op die jeansshort staan
- een lange jurk voor 's avonds (minder insectenbeten op je benen)

Short en top
H&M Short en top

4. Toilettas on point

Eerst al even dit: op een kampeervakantie hoef je niet te denken aan je haar föhnen of je gezicht contouren. Hou het vooral eenvoudig. Natural chic zal meer jouw look zijn. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je er als een holbewoner uitziet.
Neem kleine verpakkingen van je favoriete producten mee (dat mag gerust het hele ritueel zijn: reiniger, toner, dagcrème, oogcrème, parfum) voor een snelle touch-up in de sanitaire blok of aan het riviertje achter jullie tent. Heel handig zijn toilettassen met een haakje en een spiegeltje die je kan ophangen in de tent of aan een tak.

Een goed-voor-alles-balsem voor droge plekjes, om wilde haren te temmen, irritaties en beten te verzachten. € 44
www.likami.com Een goed-voor-alles-balsem voor droge plekjes, om wilde haren te temmen, irritaties en beten te verzachten. € 44

5. Lekkernijen

Als je gaat kamperen is het eten eenvoudig. Alles wat op een klein vuurtje kan opgewarmd worden dus. Maar dat betekent niet dat je een hele week bonen uit blik eet. Bedenk een paar creatieve recepten en tel geen calorieën (die verbrand je toch met het opzetten van je tent).

- Geroosterde marshmallows op alle manieren: in chocolade gedoopt, tussen een toast, bij je banaan voor het ontbijt
- In een oude pan kan je groenten roosteren en aardappelen bakken
- 's Morgens bak je eitjes met spek

Photo by Autumn Mott on Unsplash1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • pridolli in sumava

    Zoek een ander lief met gelijkaardige mentaliteit als je te grote tegen pool bent. In dat grvsl is vriendchap better dan relative. of geef eens wederzijds toe als je wil dat het boot je blijft paren

Meld een bug