Geen tuin? Breng het oerwoud naar je interieur met een hippe "urban jungle"

Instagram thrift_plantabode_
Eén eenzame cactus op de vensterbank volstaat niet langer. Vandaag zijn urban jungles hip, oftewel: een groen interieur propvol kamerplanten. En daar plukken ook plantenwinkels de vruchten van.

Naast de #toastavocado en de #soylatte, mag ook de #urbanjungle niet ontbreken in de feed van een beetje fatsoenlijke Instagrammer. De interieurtrend waarbij je een bescheiden oerwoud maakt van je woonst is al langer hip op sociale media, maar vindt nu ook zijn weg naar de modale huiskamer. "De verkoop van groene kamerplanten is bij ons het afgelopen voorjaar met 24 % gestegen," bevestigt woordvoerder Stéphanie Deleul van tuincentrum Aveve. "Voor bloeiende kamerplanten is dat 12 %. We trekken vooral een jonger publiek aan, met een voorkeur voor makkelijke planten die weinig verzorging nodig hebben."

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • raymond dresen

    Nee,echt niet. Hoe chaotisch is dit. Teveel van het goede.

  • rudolf jacobs

    Zet je voordeur open en kijk op straat heb je al jungle genoeg je hoeft zelfs niet naar een muziek festival te gaan daarvoor,een gouden raad blijft wel in je open voordeur staan of je hebt een ganse jungle in huis het beste nog daar

  • Philomena Vanderweyen

    Dit is teveel van het goede vind dit helemaal niet mooi,enkele planten op speciale plekjes als eyecather ok maar dit niet.