Ga naar de mobiele website
^ Top

Eindelijk: er is nu bier dat ook in het vliegtuig lekker smaakt

Betsy Beer
Een fris pintje op het vliegtuig om die vliegangst even te vergeten, het klinkt als een aanlokkelijk aanbod. Helaas smaakt zowat alles minder goed in de lucht, en dat is voor pils niet anders. Tot nu: sinds gisteren serveert de Aziatische vliegtuigmaatschappij Cathay Pacific een pint die speciaal gebrouwen is om ook in de lucht lekker te smaken.

Wie met de Aziatische maatschappij Cathay Pacific vliegt, kan van 1 maart tot 30 april 2017 onderweg genieten van het zogenaamde "Betsy Beer". Dit biertje werd speciaal gebrouwen om ook op 10 km in de lucht smaakgewijs nog volledig tot zijn recht te komen. Zoals geweten worden in een vliegtuig je smaakpapillen aangetast, waardoor alles wat je eet of drinkt lichtjes anders proeft. Voor voedsel wordt dat opgelost met veel zout en kruiden, maar voor drankjes werd die inspanning eerder nog niet gedaan.

Betsy Beer

Betsy Beer zal je kunnen drinken op vluchten vanuit Hongkong naar het Verenigd Koninkrijk die landen op Heathrow, Gatwick en Manchester. Het is een ongefilterd witbier dat iets minder bitter smaakt dan sommige hoppige biersoorten, en het koolzuurgehalte ligt zo'n 10% hoger dan dat van biertjes die je aan de grond consumeert. Is het een slimme publiciteitsstunt van de vliegtuigmaatschappij? Ongetwijfeld. Maar als iemand zich bezig houdt met het verbeteren van de smaak van een pintje op een vliegtuig, kunnen wij dat alleen maar toejuichen.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug