DIY kattenparadijs: creatief met schilderijplanken van Ikea

Ikea
We doen er alles aan om onze spinnende viervoeter(s) van het allerbeste te voorzien. Voeding om hun snor bij af te likken, speeltjes in alle vormen en maten en een heuse krabpaal, liefst eentje met meerdere niveau's en uitsteeksels die dan grandioos de weg verspert. Maar wie klein woont heeft die ruimte eigenlijk écht wel nodig, daarom schieten de muren van je stekje je graag te hulp wanneer op het grondoppervlak de plaats voor een kattenparadijs ontbreekt.

Een kattenspeeltuin aan de muur ziet er niet alleen hip uit, je maakt het ook nog eens gewoon super makkelijk zelf, waardoor zo'n paradijs je niet eens voor de helft zoveel kost als die alledaagse ruimteabsorberende krabpaal! Het weekend komt eraan, genoeg tijd dus om aan het DIY-en te slaan. Zo ga je te werk:

1. Maak schilderijplanken van verschillende lengtes vast aan de muur op verschillende hoogtes. Zaag gerust enkele doormidden. Werk met verdiepingen en trapjes om het speels te houden.
2. Bedek een schilderijplank met stukken vloerkleed waar ze hun nagels aan kunnen krabben, zo blijft je zetel hopelijk gespaard.
3. Bevestig houten kistjes afgewerkt met een schapenvacht aan de muur voor het ideale slaapplekje.
4. Gebruik wandconsoles om speeltjes op te hangen.

Ikea

Boodschappenlijstje

1. MOSSLANDA schilderijplank, 115 cm, € 8,99/stuk
2. MOSSLANDA schilderijplank, 55 cm, € 4,99/stuk
3. EKBY VALTER, wandconsole, 18 cm, € 2,50/stuk
4. KNAGGLIG kist, € 9,99/stuk
5. TEJN vloerkleed, € 9,99/stuk
6. GOSIG RÅTTA, € 2,99/stuk

NINAReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels