Dit zijn de populairste reisbestemmingen van 2020

Manuel Cosentino / Unsplash
Nog een maand en we zijn alweer een jaartje verder. Het moment dat velen beginnen dromen van hun volgende vakantie. Nood aan inspiratie? Dat treft, want het gerenommeerde tijdschrift Forbes heeft een lijst gemaakt met de hipste bestemmingen voor 2020.

Japan

Wat populariteit betreft staat Japan met stip op één. Volgens Forbes breekt het land van de rijzende zon al enkele jaren na elkaar z’n toerismerecords. Dat komt niet alleen omdat het een perfecte combinatie van natuur en steden is - voor ieder wat wils, weet je wel - maar ook omdat culinaire vakanties in trek zijn. En laat de Japanse keuken met haar delicate aroma’s en gezonde ingrediënten nu ook net bezig zijn aan een opmars. Hier zal ook niet snel verandering in komen. Integendeel. Dankzij de Olympische Spelen in 2020 zal iedereen wereldwijd zich via de tv kunnen vergapen aan de fotogenieke cultuur en natuurpracht. En dan is de kans groot dat die kijkers quasi spontaan hun tickets boeken. 

De Fushimi-Inari-tempel in Kyoto is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan.
Lin Mei/Unsplash De Fushimi-Inari-tempel in Kyoto is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan.

Israël

Ook Israël krijgt elk jaar meer toeristen over de vloer. Het land speelt daar gretig op in. Ettelijke nieuwe luxehotels hebben de deuren geopend, en er komen er nog vele nieuwe bij. Dat de luchthaven van Tel Aviv gerenoveerd en uitgebreid wordt, zal ook een handje helpen. Reizigers laten zich vooral verleiden door de geschiedenis, de ruïnes, de stranden, de vele outdoor activiteiten en - opnieuw - het lekkere eten, stelt Forbes. 

Foodmarket in Israël.
Roxanne Desgagnés/Unsplash Foodmarket in Israël.

India

In India vind je veel verschillende trekpleisters met de Taj Mahal als uitschieter. Maar de bezienswaardigheden worden blijkbaar steeds gevarieerder. Zo zijn er steeds meer globetrotters die ernaartoe gaan voor de natuur. Denk maar aan tijgersafari’s in nationale parken of trektochten in de bergen. Omdat yoga ook wereldwijd meer harten blijft veroveren, merkt Forbes een toename aan retraites voor yogi’s in India. Het heerlijke eten is opnieuw een troef, net zoals de vele chique hotels. 

De Taj Mahal.
Julian Yu/Unsplash De Taj Mahal.

Puerto Rico

Puerto Rico heeft de voorbije jaren te maken gekregen met enkele orkanen, die vele resorts hebben verwoest. Maar die zijn zo goed als allemaal gerenoveerd, en in één klap uitgebreid. Meer kamers, meer spa’s, meer activiteiten. Bovendien is het de gemakkelijkste bestemming om te bereiken in de Caraïben én is het de grote favoriet van golfers wereldwijd.

Strand in Puerto Rico.
Alexis Antonio/Unsplash Strand in Puerto Rico.

Portugal

Net als IJsland is Portugal een immens geliefde bestemming in Europa, stelt Forbes. Het enige verschil? Portugal is een pak goedkoper. Je kan er lekker eten en drinken voor een zacht prijsje, en de temperaturen zijn er het hele jaar door best aangenaam. Een van de grootste pluspunten is dat het land veel verschillende regio’s heeft. Van de hoofdstad Lissabon en de rondomliggende stranden, tot het charmante Porto en de Dourovallei. Forbes raadt tot slot aan om te overnachten in pousadas, historische panden die zijn omgebouwd tot luxueuze hotels. En geef toe: wie wil er nu niet slapen in een kasteel, kerk of klooster dat omgebouwd is tot een logement?

Porto in Portugal.
Lemur/Unsplash Porto in Portugal.14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raymond van der craen

  Ik ga twee keer per jaar met verlof en om het klimaat te sparen doe ik aan "planepooling". Toch netjes zeker?

 • Stef Wuyts

  En nu gaan alle klimaatridders weer beginnen zeuren hoe vervuilend vliegen wel is. Maakt mij niets uit, volgende week enkele dagen kerstshoppen in New York aan 189 euro heen en terug

 • Ben Kenobi

  Flor, dus mensen die het vliegtuig nemen denken niet aan het klimaat?Je moet echt niet gaan beginnen te argumenteren dat een vliegtuig opstappen de grootse schade is tegen het klimaat zeker als men weet dat er zo veel raketten de lucht worden in gevlogen voor wat? En jij laat ook nooit iets bestellen vanuit het buitenland zeker? Oh of dat doen de winkeliers en bedrijven misschien voor je?

 • Erwin De Meyer

  Ik ga op reis met mijn motorfiets binnen Europa . Dit jaar zelfs in Griekenland geweest met mijn 2 wieler. Geweldig !

 • Marco Panis

  Flor Peeters, ik werk het hele jaar door heel erg hard. Ik ga om de 3 jaar eens weg met het vliegtuig, en dan nog binnen Europa. Mag ik nog leven aub?