Dit zijn de mooiste roadtrips ter wereld om deze zomer nog te maken

TomTom
De vakantie is nog maar twee weken ver, tijd genoeg dus om zomerplannen te maken die je nooit zult vergeten. Wat dacht je van een stukje van de wereld verkennen op een avontuurlijke roadtrip? Via een nieuw digitaal platform van TomTom kun je nu heel eenvoudig en gratis de mooiste roadtrips ontdekken.

"We weten dat onze klanten hun navigatiesystemen gebruiken om het onbekende te ontdekken en de wereld te verkennen. Met het vakantieseizoen om de hoek wilden we het voor hen eenvoudiger maken om de beste roadtrips ter wereld te ontdekken," zegt Corinne Vigreux, mede-oprichter en managing director van TomTom Consumer. "Met TomTom Road Trips kunnen bestuurders en motorrijders worden geïnspireerd en genieten van de vrijheid om wegen te verkennen tijdens een weekend- of een roadtrip."

Op het digitale platform staan meer dan 90 verschillende routes over de hele wereld. Van de prachtige Amalfi-kust tot de sensationele Australische Great Ocean Road, het pittoreske Zuid-Afrikaanse Chapman's Peak tot de epische Route 66.

Wij maakten alvast een eigen selectie van onze droomroutes per continent die op de site stonden.

Europa

De Amalfikust - Italië
De Amalfikust, gelegen op het schiereiland van Sorrento dichtbij Napels, staat bekend als één van de mooiste kustgebieden van Italië en zelfs Europa. De route die zo'n twee uur duurt en 58 km lang is, neemt je mee langs kleine pittoreske Italiaanse dorpjes, weerzienwekkende kliffen en helderblauw zeeën. De Amalfikust staat niet zonder reden op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

thinkstock

Afrika

De Tuinroute - Zuid-Afrika
De Tuinroute is één van de populairste toeristische bestemmingen van het land. Het leidt je van het vissersdorp Hermanus in de West-Kaap helemaal tot de havenstad  Port Elizabeth in de Oost-kaap. Je passeert zowel prachtig uitgestreken natuurreservaten als parelwitte zandstranden. De route is 210 km lang en duurt 2 uur en 46 minuten.

thinkstock

De Verenigde Staten

Everglades - Florida
Deze route is echt iets voor avonturiers en natuurliefhebbers. De Everglades route gaat namelijk dwars door het bekende Everglades National Park. Een natuurgebied in het Zuidwesten van Florida waar je een gigantische verscheidenheid aan exotische dieren en planten vindt. Denk bijvoorbeeld aan krokodillen en panters. Ook dit park staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De Everglades route duurt ongeveer 3 uur en is 201 kilometer lang.

thinkstock

Azië Pacific

The Nullarbor Plain - Australië  
Hou je meer van de echte lange roadtrips? Dan is The Nullarbor Plain doorheen de Nullarborvlakte een aanrader. Het is een zo goed als boomloos gebied, je rijdt dus echt rond met zicht op een schijnbaar oneindige horizon zonder ook maar iets in zicht. Extreem fascinerend volgens mensen die de route al gedaan hebben. Extra leuk: er lopen heel wat kangoeroes en kamelen rond. De route beslaat 1.922 km en duurt ongeveer 21 uur in totaal.

thinkstock

TomTom Road Trips is beschikbaar via roadtrips.tomtom.com. De app is te downloaden in de App Store en de Google Play Store.