Dit zijn de grootste ergernissen van passagiers op het vliegtuig

Getty Images
Vliegen op zich kan al behoorlijk vermoeiend zijn. Krijg je dan een zitje toegewezen naast een dame met een wel erg schelle stem, iemand die voortdurend naar het toilet moet of je armleuningen inneemt, lopen de irritaties des te sneller op. Daarom wilde online reisorganisatie Expedia weleens weten wat nu écht de grootste ergernissen zijn van vliegtuigpassagiers.

“Of je nu nog maar een keer of 100 keer gevlogen hebt, waarschijnlijk ergerde je je wel ergens aan”, vertelt hoofd communicatie bij Expedia Nisreene Atassi. “Om de reis van passagiers zo aangenaam mogelijk maken, wilden we dan ook de grootste irritaties proberen op te sommen zodat de passagiers er ook zelf rekening mee kunnen houden.”

Voor het onderzoek werden maar liefst 18.229 mensen uit 23 landen bevraagd. Hoewel er een breed scala aan irritaties werden voorgelegd, bleek dat passagiers vooral de interactie met andere passagiers niet zo konden appreciëren. Zo zeiden de respondenten dat ze zich vooral ergerde aan onaangename geurtjes, lawaai, contact en een ongewenst gesprek. Je persoonlijke ruimte is als passagier dus vaak het allerbelangrijkste.

Uit hun onderzoek stelde Expedia de 5 meest vervelende types van vliegtuigpassagiers samen. Hieronder vind je het lijstje met het percentage van hoeveel mensen zich ergeren aan die reizigers.

1. De passagier die voortdurend schopt tegen de stoel voor hem of zijn eettafeltje altijd open en dicht doet - 51%

2. De passagier met een onaangenaam geurtje - 43%

3. De onoplettende ouder - 39%

4. De passagier die je persoonlijke ruimte overtreedt - 34%

5. De luide passagier - 29%
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rene Dannau

  de sardienen cultuur, zoveel mogelijk mensen samenpersen in een te kleine ruimte.

 • Eida Lam

  Voor zij die zich storen aan de rugleuningen die achteruit worden gezet , gewoon terug moeilijk doen en speel een beetje met uw tafeltje op en neer te doen.

 • Marinka Dumon

  Mensen die al opstaan en de bagage pakken nog voor het vliegtuig correct stilstaat. Je zal er niet eerder uit geraken, mensen ! En ja, het was een grappig moment toen de piloot aan de gate nog een kleine correctie moest uitvoeren. (voor mij om te zien - niet voor de passagiers die al in het gangpad stonden te drummen). ;-)

 • conny de winne

  Ik had een persoon naast me die gedurende gans de vlucht een film keek op zijn gsm, zonder koptelefoon. Hatelijk!!!

 • Carlos Simonis

  Vlieg altijd met businessclass, weinig of geen last van krijsende kinderen of luidruchtige mensen.