Dit zijn de favoriete vakantiebestemmingen van de Belg

thinkstock
Naar Italië, Ibiza, of toch maar gewoon de eigen kust? Wie zelf nog geen vakantiebestemming in gedachten heeft, kan zich laten inspireren door dé topfavorieten van andere Belgen.

Vliegvakanties worden steeds populairder. Zo ligt het aandeel georganiseerde vliegvakanties naar de zon deze zomervakantie 10% hoger dan vorig jaar. Het gemiddelde budget voor een vliegreis blijft stabiel op € 1.070 per persoon en €330 per persoon voor een reis met de auto. Dat blijkt uit de boekingscijfers van touroperator TUI.

Naar de zon

Spanje, Griekenland (sterkste stijger) en Turkije zijn de 3 favoriete zonbestemmingen. Ze maken samen liefst 70% uit van de gekozen vliegvakanties. Frankrijk is het favoriete land voor autovakanties, nog voor Spanje en Italië. Uit de analyse van meer dan 130.000 boekingen blijkt dat deze zomer meer mensen voor hun vakantie op het vliegtuig stappen. 63% van de vakantiegangers vliegt naar de zon. 33% van de georganiseerde reizen maakt gebruik van de auto. Citytrips zijn goed voor 4%.

Meer dan 40% van de vakantiegangers die een vliegreis boekten, kiest voor Spanje, onweerlegbaar nog steeds de favoriete reisbestemming van de Belgen. Ook Griekenland kent een enorme opmars na enkele moeilijke jaren en Turkije sluit de top drie.

Top 10 van de bestemmingen

1. Spanje
2. Griekenland
3. Turkije
4. Italië
5. Bulgarije
6. Portugal
7. Dominicaanse Republiek
8. Mexico
9. Marokko
10. Egypte

Met de auto

Frankrijk blijft veruit het belangrijkste land voor Belgen die deze zomer met de wagen op reis gaan. Meer dan 25% van de reizigers heeft gekozen voor een autovakantie in een Franse regio, gevolgd door Spanje en Italië.

Top 5 van de autovakanties

1. Frankrijk
2. Spanje
3. Italië
4. Oostenrijk
5. Duitsland

Top 5 van de citytrips

1. Barcelona
2. Londen
3. Rome
4. Parijs
5. Lissabon