Ga naar de mobiele website
^ Top

Dit zijn de beste tijdstippen om te posten op Instagram

unsplash
Ben jij altijd weer op jacht naar meer likes op Instagram? Probeer dan eens het tijdstip waarop je post te betrekken in je strategie. Hopper HQ, een tool om posts op voorhand in te plannen, voerde een grootschalig onderzoek uit naar wanneer foto's het vaakst geliket worden op de sociaalnetwerksite en welke onderwerpen het populairst zijn.

Hopper HQ bekeek zo'n 1.200.000 Instagramposts, en analyseerde wanneer die het vaakst geliket worden. Conclusie: doorheen de week maak je het meeste kans op veel likes tussen 18u en 19u30, in het weekend zit je om 11u precies goed. 

De filter waarmee het meeste likes worden verzameld is Gingham, op de voet gevolgd door Claredon. Scoren doe je vooral met persoonlijke foto's - van reizen of jouw voedingspatroon - al zijn dieren op een derde plaats ook populair.

Handige tips voor wie drastisch zijn likes wil opkrikken, maar post verder vooral waar je zelf zin in hebt.  "Blijf trouw aan waar je van houdt, wat je doet en wat je interesseert", tipten Instagramqueens Céline Schraepen en Talisa Loup ons nog vorige maand.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug