Dit weekend wordt het 25°: zo maak je het BBQ-rooster makkelijk weer proper

-
shutterstock -
De weersvoorspellingen voor dit weekend zien er bijzonder rooskleurig uit. Met temperaturen rond de 25°C is het ongetwijfeld ideaal barbecue-weer. Ligt het rooster van jouw BBQ er nog aangekoekt en zwartgeblakerd bij? Dan kan dit trucje helpen om je rooster in een wip weer brandschoon te krijgen.

Geen zin om uren te staan schrobben om het rooster van je BBQ (of je ovenrooster) weer brandschoon te krijgen? Dan hebben wij een handige tip voor jou, die ook nog eens behoorlijk simpel is.

Leg om te beginnen je roosters in je lege badkuip, en vul met kokend water tot de roosters mooi ondergedompeld zijn. Voeg daarna een rijkelijke hoeveelheid afwasmiddel toe. Leg vervolgens droogkastdoekjes over de roosters en laat een nachtje intrekken.

Laat de volgende ochtend het water weglopen, en gebruik de natte droogkastdoekjes om je rooster schoon te vegen. Het aangekoekte vuil zou er nu heel makkelijk af moeten komen. Dit trucje is bijzonder effectief, dankzij de droogkastdoekjes. De ingrediënten die daarin zitten zorgen er namelijk niet alleen voor dat je wasgoed heerlijk zacht wordt, ze helpen ook om aangekoekt voedsel en vuil zachter te maken. De antistatische eigenschappen van de doekjes verzwakken ook de hechting die het vuil op het metaal houdt. Daarnaast zorgt een nachtje laten weken in de badkuip er ook voor dat alle producten uitgebreid hun werk kunnen doen én dat je de vuiligheid achteraf gewoon makkelijk weer weg kunt spoelen. Handig!

Hinch Army Cleaning Tips

Aan de aandachtige lezer die dit artikel al las: je kan natuurlijk ook eens een keertje skippen. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Koenraad Verstraeten

  Wàààààt?? In de badkuip?? Hoe vies is dat en dan twee keer zo lang je bad vuil- en vetvrij maken, zeker?! Neen, beter vind ik om je roosters in een paar lagen krantenpapier te wikkelen in de zon leggen en er een emmer water over te gieten. Laat maar liggen. Daags nadien met droog krantenpapier droogwrijven, en voila, bijna proper. Volledig proper wordt je rooster door bij het nieuw gebruik dan eerst goed te verhitten en dan er met een halve citroen alle resterende vet af te halen. Graag gedaan.

 • Tim Van Acker

  allemaal handig... als je een badkuip hebt... Ik maak mijn rooster proper als hij nog warm is, zo komt het vet er makkelijker af.... ik gebruik een speciaal sponske hiervoor... daarna gewoon afspoelen en afdrogen..

 • Marlin Vantomme

  Steek je rooster tussen krantpapier. Leg die in je tuin op het gras of om het even waar, giet de krant kletsnat, laat een nachtje liggen. Dag nadien krantenpapier verwijderen en rooster met keukenpapier of vod schoonmaken. Al jaren succes en niks van detergeten of droogkastdoekjes en inderdaad nog maar te zwijgen van uw bad die je nadien kan proper maken met jullie tip

 • pierre hoeck

  als je uw bbq aansteekt gewoon rooster in de vlam en alles laten afbranden... daarna afschrobben met stalen borstel

 • Mirko Mitrovic

  Daarna kan je zekers product gaan halen om je badkuip weer schoon te krijgen van al die smerige zwarte plak!