Dit vinden buitenlanders de mooiste plek in België

Instagram @littlesecretschicagoland
Fransen gaan maar al te graag op zoek naar verborgen schatten in Frankrijk, en ook Spanjaarden trekken graag naar de Spaanse kust. Maar wij Belgen spelen veel minder 'toerist in eigen land', en dat terwijl er bij ons ook heel wat pareltjes te vinden zijn. De Britse krant The Guardian vroeg haar lezers naar de mooiste plek van België, en die ligt helemaal niét waar je denkt.

De winnende tip is volgens The Guardian een klein kerkje in Borgloon dat gemaakt is van horizontale stalen platen, waardoor je er op bepaalde plekken bijna volledig door kan kijken. Een uniek zicht, en dat vond ook de lezer die de tip instuurde:

"We bezochten de kerk op een bitter koude decemberdag, toen er nog sneeuw lag, maar we stonden versteld van de schoonheid en de rust die deze plek uitstraalde. De ervaring was bijna religieus, of gewoonweg een bijzonder mooie verborgen schat."

Andere plekken op de lijst zijn het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel, het Zoniënwoud en de wel heel bijzondere overnachtingsplaats CasAnus van Joep Van Lieshout .

photo_news
photo_news