Dit is waarom je alleen wit beddengoed zou moeten kopen

Shutterstock
Is het je ooit opgevallen wat die perfecte slaapkamerkiekjes op Instagram gemeen hebben? En nee, het is niet dat fluffy kussen of het leger kamerplanten. Wel de helderwitte lakens, en daar is blijkbaar een goede reden voor.

Toegegeven, ik ben al jaren verknocht aan wit beddengoed. Want o ja, ook ik probeer - helaas vaak tevergeefs - die Pinterestperfecte slaapkamer na te bootsen. Maar blijkbaar is er ook echt een reden waarom die maagdelijk witte lakens er zo uitnodigend uitzien én menig hotel er ook steevast voor kiest.

Meestal vormt je bed het belangrijkste onderdeel van je slaapkamer, het is immers het grootste object. Als je dan kiest voor een felle kleur of druk patroon, kan je ruimte er meteen erg rommelig en overladen uitzien, wat uiteraard niet bevorderlijk is voor een ontspannen en slaapverwekkende sfeer. Wit daarentegen straalt rust en kalmte uit.

Maar wit beddengoed heeft niet alleen kalmerende voordelen. Op decoratief vlak is het blijkbaar ook de perfecte keuze. “Wit vormt áltijd de ideale achtergrond voor alle andere tinten of texturen in je slaapkamer”, aldus interieurstyliste Emma Hooton. “Begin met een wit, neutraal canvas en ga bijvoorbeeld voor een opvallend hoofdeinde of enkele kleurrijke kussens om je kamer op te smukken.”

Bovendien is het veel makkelijker om kleur in je kamer te integreren met kussens en andere decoratieve accessoires. Gekleurd linnengoed is immers een pak moeilijker om te wassen. Terwijl je wit beddengoed zonder problemen op 90 graden in de wastrommel kan gooien, moet je met gekleurde lakens veel meer opletten. “Gekleurd linnen vervaagt niet alleen na verloop van tijd, maar verslijt ook sneller en het ziet er nooit zo tijdloos of uitnodigend uit als fris wit.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hugo Craen

    Eum, ik slaap in mijn slaapkamer.. Dan heb ik mijn ogen dicht, én t is donker, dus maakt t niet zoveel uit of het al dan niet Instagram- of Pinterestwaardig is..