Deze iglo’s in Finland zijn een hit op Airbnb

Airbnb - Lucky Ranch
Airbnb - Lucky Ranch Airbnb - Lucky Ranch
Altijd al zin gehad om in een betoverend bos te slapen onder een sterrenhemel in de ongerepte Finse natuur? Dan is dit misschien wel iets voor jou. In de Finse gemeente Pelkosenniemi staan zes kleine iglo’s die je kan huren via de online marktplaats Airbnb. Ze zijn bijzonder Instagramwaardig en daardoor ook een echte hit op het wereldwijde web. 

De zes hutjes worden aangeboden door een familie die wat verderop ook een paardenboerderij heeft. De plaats wordt beschreven als de hot spot (nu ja, cold spot eerder) voor mensen die willen verdwalen in de onaangeraakte Finse bossen.

De iglo’s staan net naast het Pyhäjärvi meer en het Pyhä-Luosto nationaal park. Je kan met zes mensen overnachten in een hutje. Daarnaast is het ook de perfecte plaats om vallende sterren te spotten. 

Interesse? Hier kan je de iglo boeken vanaf eind november, wanneer er genoeg sneeuw ligt.

Airbnb - Lucky Ranch
Airbnb - Lucky Ranch Airbnb - Lucky Ranch1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bernd Vaes

    Ja wadde, in de zomer is nergens in Finland, zelfs in het uiterste noorden, ijs te bespeuren, laat staan noorderlicht!