Deze Griekse bestemming is verkozen tot het beste eiland van Europa

Paros, Griekenland.
Annie Spratt via Unsplash Paros, Griekenland.
Vergeet Santorini en Mykonos. Griekenland heeft nog veel meer mooie plekjes te bieden. Dat blijkt nog maar eens nu Paros verkozen is tot het beste eiland van Europa door het bekende reismagazine Travel + Leisure. 

Reizen tijdens corona blijft een risicovolle bedoening. Als je eropuit trekt, kies je het best voor een bestemming in de groene zone, zoals Griekenland. En dat treft, want het magazine Travel + Leisure roept het Griekse eiland Paros uit tot één van de beste in Europa. 

Travel + Leisure is één van de meest gelezen toerismetijdschriften wereldwijd. Elk jaar organiseert het magazine een ‘World’s Best’-verkiezing. De miljoenen lezers geven dan hun ongezouten mening over reisbestemmingen, hotels, cruiseschepen, wellnesscentra, luchthavens, ... én dus ook eilanden. Er wordt onder meer gevraagd welke activiteiten je er kunt ondernemen, wat er te zien valt qua natuur, of je er lekker kunt eten en hoe vriendelijk de lokale bevolking is. 

Dit jaar ging Paros aan de haal met de gouden medaille. Dat is trouwens niet de eerste keer: in 2018 stond het ook al op nummer één. “Paros heeft de mooiste stranden in Griekenland. Denk: wit zand, steile kliffen en turquoise blauw water. Op het eiland zelf kan je kleine dorpjes en oude monumenten bezoeken, en overal zie je de traditionele Cycladische architectuur, met witte huisjes en blauwe daken”, zo staat te lezen in Travel + Leisure. “Ook wie houdt van uitgaan, wordt op z’n wenken bediend, want er zijn enkele clubs. Maar als je rust zoekt, kan je er ook terecht om te ontspannen.”

(Lees verder onder de foto.)

De typische traditionele architectuurstijl op Paros.
Kostas Fotiadis via Unsplash De typische traditionele architectuurstijl op Paros.

Paros is niet zo groot, en minder bekend als grote kleppers als Santorini, Kreta, Rhodos of Mykonos. Nog een pluspunt: het is er niet over de koppen lopen. Vanuit de Griekse hoofdstad Athene kan je Paros bereiken met een ferry, of je kan vliegen naar Paros National Airport. 

Benieuwd welke andere eilanden nog in het lijstje staan? 

1. Paros, Griekenland

2. Milos, Griekenland

3. Sicilië, Italië

4. Azoren, Portugal

5. Dalmatische Eilanden, Kroatië

6. Kreta, Griekenland

7. Ischia, Italië

8. Mallorca, Spanje

9. Madeira, Portugal

10. Rhodos en de eilandengroep Dodekanesos, Griekenland
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Davy Joos

  Als je een locatie echt super vindt, maak er dan niet teveel reclame rond, teveel toerisme heeft alleen maar negatieve gevolgen.

 • Marc Pirlot

  Over eiland LESBOS wordt niets anders dan negatieve commentaar gegeven. Wij zelf komen al jaren naar het prachtige eiland LESBOS, het is hier prachtig. De lokale bevolking is hier super vriendelijk, vluchtelingen zijn er maar die zie je niet als je weg blijft in Moria. Enkel negatieve info in de media over dit prachtige eiland, volledig onterecht. Hier geniet je nog het authentieke, het ongerepte. Echt mensen niet twijfelen, boek uw vakantie naar Lesvos.

 • Piet Deroover

  Dit is waarschijnlijk de top 10 met de meeste nieuwe haarden nadat de toeristen er vertrokken zijn.

 • christianne bruyland

  En ik vond Corfu reeds zo mooi, met zijn Sidari Beach.