Dé reisbestemmingen van Lonely Planet voor 2019 zijn bekend

Theeplantage,  Ella, Sri Lanka
Getty Images/Cultura RF Theeplantage, Ella, Sri Lanka
Reizen is een belangrijk aspect van ons leven geworden. “Waar ben jij op vakantie geweest?” is en blijft een geweldige ijsbreker voor een gesprek. Inspiratie voor je volgende reis nodig? Reisgids Lonely Planet helpt ieder jaar een handje en zet de beste bestemmingen op een rij. 

De beste landen

1. Sri Lanka

Sri Lanka prijkt bovenaan het lijstje dankzij de prachtige stranden en religieuze diversiteit. Bezoek een van de oude tempels of ga er de fauna en flora bewonderen. 

2. Duitsland

Ook ons buurland doet het bijzonder goed. Lonely Planet bewondert het land voor zijn mix van eeuwenoude tradities en tegelijkertijd nieuwe innovaties. 

3. Zimbabwe

Als een van de veiligste Afrikaanse landen doet ook Zimbabwe het erg goed. De vriendelijke bevolking zorgt voor een goede sfeer en de ruïnes zijn volgens de website een absolute must-see. 

Nog op het lijstje: 

4. Panama

5. Kirgizië

6. Jordanië

7. Indonesië

8. Wit-Rusland

9. Sao Tomé en Principe

10. Belize 

De beste steden

Nyhavn canal, Kopenhagen, Denemarken
Getty Images/Image Source Nyhavn canal, Kopenhagen, Denemarken

1. Kopenhagen, Denemarken

De Deense hoofdstad krijgt heel wat complimentjes dankzij de geweldige foodscene die er te vinden is en uiteraard ook dankzij het geweldige design.

2. Shenzhen, China

Bekroond als ‘China’s meest innovatieve stad’, maar staat ook wel bekend als de ‘Silicon Valley’ van het land. Dit is de stad waar je moet zijn als je geweldig design en technologische nieuwigheden wil ontdekken. 

3. Novi Sad, Servië

Dankzij de festivals en het bruisende Chinatown wordt Novi Sad beschreven als: ‘elegant en toch gemakkelijk in de omgang’ door de reisgids. 

Nog op het lijstje:

4. Miami in de Verenigde Staten 

5. Kathmandu in Nepal

6. Mexico City in Mexico

7. Dakar in Senegal

8. Seattle in de Verenigde Staten

9. Zadar in Kroatië

10. Meknes in Marokko

De beste regio’s 

Piëmont, Italië
Getty Images Piëmont, Italië

1. Piëmont in Italië

Op zoek naar de beste rode wijn van Italië? Daarvoor moet je in Piëmont zijn. Het is volgens Lonely Planet dé bestemming bij uitstek voor wandelaars die er heel wat mooie tochten door het Alpengebied kunnen maken. 

2. Catskillgebergte in de Verenigde Staten

Lonely Planet raadt deze streek in het zuidoosten van de staat New York aan omwille van de geweldige restaurants en destilleerderijen die er te vinden zijn. 

3. Noord-Peru

Noord-Peru wordt door de reisgids beschreven als ‘een verzameling van superlatieven’. De streek is de thuis van één van ‘s werelds oudste culturen en daarnaast ook van een van de wildste landschappen ter wereld. Toeristen trekken vooral naar het Zuiden en daardoor is het Noorden nog steeds een goed bewaarde schat gebleven. 

Nog op de lijst: 

4. Red Centre in Australië 

5. De Schotse Hooglanden

6. Verre oosten van Rusland

7. Gujurat in India

8. Manitoba in Canada

9. Normandië in Frankrijk

10. Elquivallei in Chili
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Reco Caracal

    Dus overal