De meest memorabele memes van 2017: van ‘Salt Bae’ tot het ‘Cash Me Ousside, Howbow Dah?’-meisje

Bruno Press
2017 was het jaar waarin memes door het grote publiek omarmd werden. Op Instagram, Facebook en Twitter wemelt het van de accounts, waaruit wij eerder al een selectie van de 10 beste uit maakten. Nu het jaar bijna op zijn einde is, maken we een overzicht van de, naar onze mening, meest memorabele memes van 2017. Herken jij ze?

1. Mocking Spongebob

‘Mocking SpongeBob’ werd het afgelopen jaar gebruikt om met zowat elk probleem denkbaar te lachen. Van een crush die niet direct antwoordt tot Donald Trump en een klant in een winkel die met de manager wil spreken. 

😂😂

Een foto die is geplaatst door null (@mockingspongebob) op

2. Cash Me Ousside, Howbow Dah?

De 13-jarige Danielle Bregoli werd wereldberoemd toen ze in het Amerikaanse praatprogramma ‘Dr. Phill’ het publiek uitdaagde met de uitspraak “Cash Me Ousside, Howbow Dah?”. Ondertussen zijn we al meer dan een jaar verder, maar nog worden er elke dag meme-varianten gemaakt op haar woorden.

3. Aaron Paul Confused by Fashion

Deze meme verwijst naar een foto van ‘Breaking Bad’-acteur Auron Paul uit 2012 waarop die verward toekijkt naar een modeshow van Burberry. Geen idee waarom de foto pas dit jaar opgedoken is, maar je kon er een tijd lang niet meer naast kijken op de talloze meme-accounts.

4. Kendrick Lamar – Damn

‘Damn’ van Kendrick Lamar werd niet alleen door talloze media uitgeroepen tot album van het jaar, het zorgde ook voor inspiratie van talloze memes. Zowel de albumcover als het populaire nummer ‘Humble’. 

5. Meryl Streep - Work it

Toen Debbie Reynolds in 2015 de award voor ‘Lifetime Achievement’ won op de SAG Awards, was actrice Meryl Streep daar bijzonder blij om. Ze juichte luidkeels en natuurlijk werd op dat moment net een foto van haar genomen. Die werd twee jaar later voor het eerst gebruikt als meme met de songtekst van ‘Work it’ van Missy Elliott bij. Ondertussen is elke songtekst denkbaar als eens gebruikt bij de foto.

6. Salt Bae

De Turkse kok Nusret Gökçe postte begin dit jaar een video waarin hij in een strak wit T-shirt zwoel zout strooit over een lap vlees. Al snel hadden miljoenen mensen de video bekeken en zelf gepost, en werd hij uitgeroepen tot ‘Salt Bae’ (letterlijk: zout babe). Met celebs als Rihanna en Ben Affleck die een T-shirt met zijn afbeelding op droegen, groeide zijn video uit tot de bekendste meme van 2017. 

Rihanna da bizden giyiniyo #salt #saltbae

Een foto die is geplaatst door null (@nusr_et) op

7. De dansende Snapchat Hotdog

Hoewel Snapchat maar aan populariteit blijft verliezen in het voordeel van Instagram Stories, was hun dansende hotdog wel méteen een hit op sociale media. De schattige worst werd op talloze foto’s gephotoshopt en het danste ook op allerhande locaties, van de vleugels van een vliegtuig tot in de mond van Donald Trump.

最近國外很紅的熱狗🌭️ 😂😂😂 #snapchathotdog #dancinghotdog #hotdog #bboy

Een foto die is geplaatst door null (@otneil) op

8. Distracted Boyfriend

Waarom deze doodgewone stockfoto net zo populair is geworden, weet niemand. Maar de ‘Distracted boyfriend’ (of de vriend die is afgeleid van zijn vriendin door een ander meisje) werd niet normaal vaak gebruikt als basis voor memes dit jaar.

9. Trump en ‘covfefe’

In mei dit jaar postte de Amerikaanse president een tweet met daarin het woord ‘covfefe’, waarmee hij vermoedelijk “coverage” of ‘berichtgeving” bedoelde. Hoewel hij de tweet snel verwijderde, leefde het onbestaande woord lustig voort als meme op sociale media.

#memes #memes #floorislava #donaldtrump #covfefe #covfefememe #flooriscovfefe

Een foto die is geplaatst door null (@aarontyler94) op

10. White guy blinking

Een man die zijn wenkbrauwen optrekt, kun je eigenlijk als antwoord gebruiken in elke situatie. Vandaar dat de gif van Drew Scanlon (een onbekende gamer die toevallig gefilmd werd voor zijn werk) die zijn wenkbrauwen optrekt een regelrechte hit was dit jaar. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.