De meest bijzondere vestigingen van Starbucks ter wereld

Het nieuwe Starbucks-filiaal in Shanghai.
Starbucks Het nieuwe Starbucks-filiaal in Shanghai.
In Shanghai opent vandaag het grootste filiaal van Starbucks ter wereld en dat is bijzonder indrukwekkend om te zien. Denk aan een 3D-geprinte bar, een gigantisch koperen vat gevuld met postzegels, meer dan 10.000 handgemaakte houten tegels aan het plafond enzovoort. Al zijn er nog heel wat andere indrukwekkende vestigingen van Starbucks. Een aantal mooie op een rij.

Shanghai, China

'Reserve Roastery' is met een oppervlakte van 2.800 vierkante meter het grootste Starbucks filiaal ter wereld. Op het menu staan maar liefst 80 verschillende opties, waaronder een aantal van de meest zeldzame koffiemengelingen ter wereld. 

Starbucks
Starbucks

Kyoto, Japan

Deze vestiging van Starbucks vind je in Higashiyama-ku, een historisch district in de Japanse stad Kyoto. Wat het zo uniek maakt, is dat het zich bevindt in een traditioneel theehuis en dat zie je nog steeds duidelijk terug in het interieur.  Zoveel mogelijk van de oude elementen zijn bewaard gebleven, hier dus geen grote logo's en flashy meubels.

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Het is een kleine vestiging van Starbucks, maar de locatie, het winkelcentrum IBN Battuta in Dubai, is wel adembenemend mooi. Een aanrader!

世界一美しいスターバックスに行ってきました #dubai #starbucksibnbattuta #starbucks

Een foto die is geplaatst door dekosyabi (@dekosyabi) op

Parijs, Frankrijk

In een prachtig pand dat dateert uit de zeventiende eeuw in het centrum van Parijs, vind je het 'Boulevard des Capucines'-filiaal van Starbucks.  De koffiebar opende de deuren al in 2006, maar onderging niet zo lang geleden een indrukwekkende metamorfose. 

Starbucks

Chicago, Illinois

In de historische 333 North Michigan Ave. wolkenkrabber vind je een kleine Starbucks winkel met een modern industrieel interieur. De art deco elementen zorgen ervoor dat de vestiging perfect binnen het gebouw past.

Starbucks

Fukuoka, Japan

De koffiebar in Fukuoka werd ontworpen door de gerenommeerde architect Kengo Kuma en dat zie je terug in de inrichting. Die straalt moderniteit en Japanse eenvoud uit. 

Starbucks

Long Beach, California

De 'Ocean & Alamitos vestiging' van Starbucks bevindt zich vlak naast een waterreservaat en met een kleurenpalet van blauw- en beigetinten werd het interieur daar duidelijk op geïnspireerd.  Mooi om te zien.

Starbucks

Zhongshan, China

Verdeeld over drie verdiepingen, werd deze vestiging van Starbucks ontworpen met de lokale geschiedenis in het achterhoofd. De eerste verdieping draait rond het koffie maken zelf, op de tweede verdieping kunnen klanten ontsnappen van de drukte buiten, op de derde verdieping worden workshops over koffie gegeven.

Starbucks
Starbucks5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  De mooiste panden met de slechtste koffie.

 • Gil De Vos

  helaas ondrinkbaar, de slechste koffie die ik ooit gedronken heb , zelfs bij het leger was de koffie beter.

 • Gil De Vos

  inderdaad voor een bekertje met naam , helaas ondrinkbaar

 • Jozef Louis

  Ja, Starbucks is geweldig behalve dat afwaswater dat ze voor 4 tot 8 Euro als “ koffie” verkopen. McDonald’s koffieis in Japan veel beter.

 • frank triolet

  En wel de slechtste koffie