De ideale Instagramfoto maak je zo, volgens Aimee Song (4,6 miljoen volgers)

Instagram
Wie op een doodse middag of tijdens het pendelen af en toe door Instagram scrolt, is ongetwijfeld al eens op een foto van Aimee Song gepost. Met haar 4,6 miljoen volgers is ze dan ook één van de populairste mensen op het sociale netwerk. En wanneer zij haar tips voor de mooiste foto's deelt, dan spitsen wij de oren!

Plots was ze daar. De interieurdesigner en blogster Aimee Song dook op uit het niets, en scharrelde in een mum van tijd een indrukwekkende verzameling volgers bij elkaar. Met zo'n grote aanhang, maar liefst 4,6 miljoen volgers, troeven de grootste merken elkaar af om toch maar met de Amerikaanse schone te kunnen samenwerken. Zelf laat ze het zich welgevallen en heeft Aimee het vooral bijzonder goed voor elkaar. Het enige dat ze nog niet had, is een boek. Tot nu. Want met 'Capture Your Style: Transform Your Instagram Images, Showcase Your Life, and Build the Ultimate Platform' deelt ze haar geheimen voor de perfecte foto met de hele wereld.

Je telefoon is al goed genoeg

Je hoeft geen peperdure spiegelreflex camera te hebben om mooie plaatjes te schieten. Voor haar blog gebruikt Aimee Song een professionele camera, maar haar Instagramfoto's neemt ze gewoon met haar telefoon. Wanneer je de verborgen trucjes kent, is het simple comme bonjour om een fantastische foto te nemen. Enkele trucjes:

* Zet het raster van je camera aan voor mooi symmetrische foto's. Dat doe je door naar Instellingen te gaan, vervolgens Foto's en Camera en daar het Raster aan te zetten.

* Bepaal zelf de focus én de belichting van je foto door op het scherm te tikken en vervolgens naar boven of beneden te swipen.

Instagram

Bewerken

Je foto nemen is nog maar het halve werk, vooral de bewerkingen achteraf bepalen hoe je foto eruit zal gaan zien. Zelf kiest Aimee er vooral voor om haar foto's lichter te maken: "Ik hou van het contrast tussen verschillende kleuren, en kies er vaak voor om vooral blauwe tinten in de verf te zetten. Bewerken kost me gemiddeld zo'n 5 minuten per foto."

Hoe begin je eigenlijk aan zo'n Instagram?

Alles hangt af van je doel, volgens Aimee zelf. "Als je gewoon echt goede foto's wil nemen, dan verdiep je je best in het onderwerp. Dat kan door een fotografiecursus, maar je kan natuurlijk ook gewoon veel lezen en kijken bij anderen. En vooral: probeer zelf erg veel, je zal al snel een eigen stijl gaan ontwikkelen. Als je snel veel volgers wil, dan moet je ook daar over een doel nadenken. Wil je gewoon bekendheid? Of wil je een eigen merk starten? Denk altijd eerst even na over wat je nu echt wil bereiken."

Hoe zit het nu met eten?

Eten doet het altijd goed op Instagram, al zit het helaas niet altijd mee. "Meestal neem ik de foto van bovenaf, liefst bij daglicht. Het TL-licht binnen zorgt er vaak voor dat het eten er minder smakelijk uitziet. Mijn andere tip: neem foto's van eten dat er goed uitziet. Zo heb ik ooit in Korea de lekkerste chocolade croissant van mijn leven gegeten, maar het ding zag eruit als een enorme drol. Welke hoek of filter ik ook probeerde, het bleef eruit zien als een hoopje poep. Tja, soms moet je dan gewoon opgeven."

Instagram