Cheers! Op deze stranden betaal je het meest én het minst voor een biertje

Getty Images/iStockphoto
Nog op zoek naar een lastminutevakantie? Als je niet te veel wil neertellen voor je favoriete dorstlesser, zette reisplatform YouDiscover alvast op een rijtje hoeveel je kwijt bent voor een biertje op enkele populaire reisbestemmingen.

Het Duitse reisplatform YouDiscover nam de 300 meest bezochte stranden ter wereld onder de loep en controleerde hoeveel je er betaalt voor een biertje. Waar je niet heen moet gaan voor een goedkoop, verkoelend biertje? In Tahiti betaal je de hoofdprijs, daar kost een biertje € 7,25. Een groot verschil met de goedkoopste optie, die is te vinden in Egypte en waar je maar € 0,66 neertelt.

Het goedkoopste biertje in België drink je op het strand van Westende. Daar tel je € 2,17 neer. Het meest betaal je bij ons in Oostende, waar je € 2,30 kwijt bent voor je verfrissende pintje. Hieronder vind je de volledige top 10 van vakantielanden waar je het meest en minst betaalt voor een biertje. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andy De Schieter

  Over water wordt zelfs niet gesproken. Drugs aan de man brengen dat is het belangrijkste.

 • Frank Joos

  In noord- Macedonië betaal je 0.44 € voor halve liter.

 • Edmond Dillien

  Als je een Belg bent dan kom je overal ter wereld bier tegen dat langs geen kanten op een deftige pint trekt, natuurlijk zijn er ook de uitzonderingen die de regel bevestigen, maar je moet ze vinden, he.

 • Kim Scheerlinck-Van Rossen

  Idd Freddy, zijn hier in Miami. $8 voor Coors Tab met taxes en service $10!!

 • Francinne Declerque

  Een biertje aan de kust komt uit onze kleine frigobox, en als de lokale vuilnisbakken ontbreken krijgt een lokale roofhorecauitbater het in zijn keldergat. Je moet wel gek zijn om te consumeren aan onze kust.