Catfluencer 101: maak van je kat een online ster

Unsplash
Grumpy cat, Nala, SnoopyBabe, Lil Bub en Roku The Cat. Kans is groot dat deze namen een belletje doen rinkelen, als je een crazy cat lady bent tenminste. Deze katten zijn immers wereldberoemd op Instagram en hun vertederende foto's brengen héél véél centjes op. Heb jij thuis ook een viervoeter rondlopen en wil je die ook Insta-famous maken? In het nieuwe Crazy Cat Lady-boek geeft Elke Van Huffel enkele tips.

1. Hou de achtergrond simpel en neutraal: zo gaat je troeteldier met alle aandacht lopen. Geen egale muur? Drapeer dan een laken over een stoel.

2. Kies voor zacht, natuurlijk licht. Een ruimte dicht bij een raam zorgt voor de beste lichtinval. Gebruik zeker geen flash. 

3. Fotografeer vanop ooghoogte van de kat, en als dat kan, zelfs nog iets lager. Yes, je moet wat overhebben voor die perfecte foto. Experimenteer met verschillende perspectieven: het bijzondere snapshot schuilt soms in een onverwachte hoek. 

4. Creëer een rustige omgeving. Een gelukkige kat is het beste fotomodel. 

5. Kies een comfortabele setting, zoals haar favoriete krabpaal: veel kans dat je slaapkop zich rustig neervlijt. Lekkere snoepjes of haar favoriete speelgoed houden je speelvogel in de buurt. Hoe zou je zelf zijn? 

6. Schakel een assistent in die op het juiste moment buiten beeld met het favoriete speelgoed zwaait, zodat jouw kat precies die richting uitkijkt die jij voor ogen hebt. 

7. Vergeet de accessoires niet! Je hoeft je snorharige niet per se in een kerstpak te hijsen om de perfecte eindejaarsfoto te bekomen. Waarom Poes niet laten poseren naast een pluchen kerstman? Wees creatief! 

8. Gebruik de burstmodus van je smartphonecamera: nog meer kans op een lucky shot.

Het Crazy Cat Lady-boek - 101 weetjes. tips en activiteiten voor jou en jouw kat(ten) - van Elke Van Huffel is te koop vanaf 18 oktober. Je kan het boek bestellen op de website van de uitgeverij Van Halewyck voor € 17,50. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.