Binnenkort kan je vier soorten balletjes eten bij IKEA

IKEA
Er zijn twee redenen waarom de meeste mensen naar IKEA gaan: leuke en betaalbare meubels én Zweedse balletjes. Goed nieuws voor de fans van die laatste: tussen 1 en 31 maart serveert IKEA de nieuwe zalm-kabeljauwballetjes in alle restaurants, en vanaf 1 april zijn ze ook te verkrijgen in de Zweedse shop. 

Vandaag bestaat het balletjes-assortiment bij IKEA al uit Zweedse gehaktballetjes, kippenballetjes en plantaardige groenteballetjes. In maart zal iedereen in het restaurant de nieuwste toevoeging kunnen proeven: het zalm-kabeljauwballetje. 

Met de nieuwe balletjes wil IKEA een grotere variëteit aan gezonder en duurzamer eten aanbieden. Kortom, eten dat lekker is, goed voor de mensen en een lage impact heeft op het milieu. Daarom zijn de nieuwe balletjes gemaakt van ASC-gecertifieerde zalm en MSC-gecertifieerde kabeljauw, en werden ze verder op smaak gebracht met zeewier en citroengras. 

424.000 balletjes of 6.784 kg per week

Wekelijks worden er in de acht vestigingen gemiddeld 424.000 balletjes verorberd, goed voor 6.784 kg. Acht op de tien (78%) consumenten kiest nog steeds voor de traditionele gehaktballetjes, maar de kippen- en groenteballetjes zijn met elk 11% aandeel in de consumptie ook een vaste waarde op de menukaart geworden.

De zalm-kabeljauwballetjes zullen tijdens de maand maart verkrijgbaar zijn in het IKEA restaurant. Vanaf 1 april kan je ze terugvinden in de Zweedse shop.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eric Grosemans

    Zou moeten verboden worden. Eten doet ge in een restaurant, niet in een meubelwinkel. Je gaat toch ook geen meubels kopen in een restaurant.

  • Gaby Derden

    WAAROM ? Ik was grote fan van de zweedse balletjes, en een lekkere cremige saus . Maar nu waar is dat alles naar toe, want alles moet mager en gezond en de saus heeft veel van de smaak verloren. Men gaat toch niet uit eten om ultra gezond te eten dat kan men alle dagen thuis, uit eten moet toch een beetje speciaal zijn en men doet dat toch niet alle dagen! Spijtig.