Betrapt: reisblogster knutselt zichzelf op foto's van bekende locaties

Instagram
Blogster en Instagramster Amelia Liana leidt het perfecte leventje. Ze reist van het ene continent naar het andere, en schiet daar de mooiste plaatjes om met haar 458.000 volgers te delen. Of... zo lijkt het toch. Want onder haar grote schare volgers zitten een aantal slimmeriken die ontdekten dat Amelia's foto's niet altijd zijn wat ze lijken. Of vooral: wáár.

@amelialiana

De bal ging aan het rollen met een foto waarop de 26-jarige blogster te zien is vanop het Rockefeller Center in New York. "Wat een prachtig welkom in NYC #TopOfTheRock" zo schreef ze bij de foto. Het enige probleem? De Freedom Tower, een gebouw dat in 2013 werd voltooid, was nergens te bespeuren.

Vreemd, zo vonden ze bij de Britse nieuwswebsite 'The Times', en dus besloten ze de foto's eens onder de loep te nemen. Wat blijkt? De blogster plakte haar eigen foto over een oude foto van de skyline van New York. En daar stopt het niet. Op een andere foto zien we een wel heel smakelijk ijsje. Niets mis mee, ware het niet dat de befaamde ijsjes afkomstig zijn van een gelateria die op 20 minuten wandelafstand ligt van de plek waar de foto zogezegd genomen werd. En het gaat nog verder: ook de Brooklyn Bridge ontsnapt niet aan Amelia's photoshopkunsten, net als de Taj Mahal en zelfs het uitzicht van Londen.

Lees verder onder de foto.

Twitter

Er bestaat geen twijfel over dat Amelia Liana wel degelijk op de bovengenoemde plaatsen is geweest. Haar vlogs op YouTube bewijzen dat de Instagramster de wereld rondreist. Het probleem is dat Amelia op die manier een onhaalbaar ideaal voorschotelt, vindt collega-blogster Ellie Dickinson. "Het is normaal om de kleuren en belichting van foto's aan te passen, maar mensen uit foto's verwijderen en gebouwen verplaatsen, dat is een heel ander verhaal," vertelt ze aan 'The Times'. "Die bewerkte foto's tasten het grondbeginsel van bloggen aan. Bloggen moet authentiek zijn, geen onhaalbaar magazine. Mensen willen een levensstijl zien die geweldig is, maar wel nog steeds realistisch."

Such a dreamy trip to India topped of by getting to experience the Taj Mahal. So grateful to explore our beautiful world #India #TajMahal #Agra @revolve #revolveme
First ones to walk on the Brooklyn Bridge this morning ❤ #NewYork #Brooklyn #BrooklynBridge Outfit details on amelialiana.com/insta & hair colour by the endlessly talented @depiboo32 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • TasmanianDevil

    Zéér triest om zó je 5 minutes of fame te krijgen. Heb zelf over de gehele planeet gewerkt en gewoond, en in gebieden waar je niet wilt wezen!

  • venus delta

    Alleen tijdschriften, films, series, scholen, reisbureau's, reclame, popmuziek, boeken, de kerk, politiek,... mogen het leven beter voorstellen dan het is natuurlijk. I, hypocrit.