Belgische bubbels verkozen tot beste ter wereld

Shutterstock
Op de prestigieuze wedstrijd Concours Mondial heeft een fles Belgische bubbels het gewonnen van 730 andere mousserende wijnen. De cuvée van het Belgische domein Chant d’Eole laat zelfs 200 flessen champagne achter zich. En het beste nieuws: een fles kost slechts iets meer dan € 20. Schol!

De Cuvée Prestige 2014 Brut Blanc de Blancs wordt gemaakt op het Waalse domein van Chant d’Eole in het Henegouwse Quévy-le-Grand. Voor de jaarlijkse wedstrijd Concours Mondial proefden en beoordeelden 342 internationale juryleden maar liefst 730 ingezonden stalen om uiteindelijk de Belgische schuimwijn te belonen met een Grand Gold Medal. Opvallend omdat er in de selectie ook heel wat flessen champagne bijzaten en schuimwijn toch nog altijd het imago heeft van de goedkope variant van champagne te zijn.

Schuimwijn is overigens net als champagne een mousserende wijn, en het enige verschil is dat champagne in de Champagnestreek gemaakt wordt en schuimwijn niet. Ook cava wordt op dezelfde manier gemaakt als champagne en is een mousserende wijn, maar de afkomst is daarbij altijd Spanje waar de druiven doorgaans minder hoog van kwaliteit zijn.

Hubert Ewbank, CEO van domein Chant d’Eole in een reactie: “Dit is een uitzonderlijke erkenning die ons bijzonder gelukkig en trots maakt, want we steken al onze passie en energie in onze mousserende wijnen. Ons doel is om de mensen te laten zien tot wat we in staat zijn. En wij geloven rotsvast dat we met de Belgische wijnen nog heel veel mensen zullen weten te verleiden. Het is ook leuk dat we stilaan van het cachet ‘het arme broertje van de champagne’ verlost raken en een eigen identiteit krijgen.”

Dorst gekregen? Een fles Chant d’Éole Brut is onder andere online te koop voor € 22,10.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maya Debie

  Cava is niet te drinken vergeleken met échte champagne. Doe eens de test. Drink een glas cava en daarna een glas champagne. Als je het verschil niet proeft! Trouwens, koop je champagne wanneer de grote huizen promotie geven. Ieder jaar 2 kopen+ 2 gratis: 13,5€/fles. Deze morgen al gebeurd in onze bekende supermarkt. 6€ voor een fles cava kan ik niet geven.

 • Theo Van Hoof

  Je mag je cava hebben Pier Langemans. Met alle respect ik heb nog geen enkele goede cava van 6€ tegengekomen. Een goede cava begint bij 15€. Spanje is ook te warm voor een goede zuurheid. De Champagne streek is zeer kalkrijk en ook het koudste wijngebied van Frankrijk. Ons klimaat is heel goed vergelijkbaar. Het was Napoleon die wijn maken hier verbood.

 • EDDY VAN LANDEGHEM

  ik koop mijn champagne in Frankrijk,grand cru/ extra brut aan minder dan 17 euro!

 • Pier Langemans

  Neen dank u...Ik koop Cava van 6 euro...Zeer lekker

 • Arnaud Kneuts

  Verkeerde informatie ivm de prijs... De gewone Blanc de Blanc staat aan 22,...€ De winnende schuimwijn is de Cuvée Prestige en staat te koop rond de 30€.