Belgen spelen meer vals met gezelschapsspelletjes dan Nederlanders

Thinkstock
In het kader van Wereld Monopoly Dag - en dat is vandaag - heeft Hasbro Benelux onderzoek gedaan naar het valsspeelgedrag van Belgen. Wat blijkt? We spelen minder vals dan het internationale gemiddelde, maar zijn wel een stukje stouter dan onze Noorderburen.

‘Slechts’ 25 procent van de Nederlands zegt vals te spelen met Monopoly. Daar tegenover staat dat 30 procent van de Belgen niet altijd helemaal eerlijk is. Uit internationaal onderzoek blijkt dan weer dat bijna de helft van de spelers regelmatig vals speelt. En brengt dan vals spelen ook iets op? Ja, 68% wint soms tot regelmatig door vals te spelen.

Mannen lopen meer tegen de lamp

De mannen zijn de ferventste valsspelers. Meer bepaald de vrienden en broertjes worden het meest gesnapt door de andere spelers.

Geld stelen van de bank is dé manier om vals te spelen

Belgen spelen vooral vals door geld te stelen van de bank of door gewoonweg te weinig te betalen. Het manipuleren van de pion is ook een geliefde manier om de boel te belazeren.

Meest voorkomende Monopoly-ergernis bij medespelers

De beste manier om je medespelers te irriteren is door zo snel mogelijk de duurste straten in jouw bezit te hebben. Deze strategie wordt ook door de Vlaming het liefst toegepast.

Binnenkort brengt de spelletjesproducent een nieuwe editie uit: de Monopoly Valsspelers Editie. Dit spel beloont valsspelers, zolang ze maar niet betrapt worden.